Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Februári programjaink

Régi magyar neve szerint február a böjtelő hava, ami a keresztény hagyományokra utal: általában februárban kezdődik a húsvétot megelőző hosszú böjt. Korábban a tisztulás, megtisztulás hónapjának tartották – többféle értelmezéssel.  A hónaphoz kapcsolódó jellegzetes, hagyományokban gazdag népszokás a farsang, ami bár vízkeresztkor, január 6-án kezdődik, de a látványos, népünnepély jellegű vidám mulatságok általában február második felére, végére esnek. Településünk az idei évben bővelkedik a februári programokban, mindenki találhat kedvére való szórakozást a hétvégeken. 

  • Február 8-án iskolásaink farsangolnak a Művelődési házban. 16:00 órától várják a gyermekeket, szülőket a mulatságra, melyet a Diák Önkormányzat szervez. A jelmezes felvonulás mellett, játékokra,táncra is lehetőség lesz, s nem maradhat el a tombolahúzás sem.
  • Február 14-én az ovisok jelmezbáljára kerül sor az óvodában, ahova szeretettel várják a leendő ovisokat is az óvónénik. Süteménnyel, üdítővel báloznak a legkisebbek.
  • Február 15-én este 20:00-tól a felnőttek vehetik birtokba a Művelődési házat. Fergeteges farsangi batyusbálban rophatják hajnalig a vendégek, s éjfél után tombolahúzásra is lehet számítani!
  • Február 21-én a hónap zárásaként a hagyományokhoz híven sor kerül a Téltemető kiszebáb égetésre is. A program színvonalát az idei évben a Hestia tűzzsonglőr-csoport műsora emeli, s a Kokas tanyán forralt borral, meleg teéval várják a Szabadság térről induló felvonulókat. Fáklyát a felvonulók részére biztosítunk, zajkeltő eszközöket mindenki hozzon magával!

"Itt van a farsang, készül a fánk.

Hatalmas móka vár itt ma ránk.

Pattog a tűz, és serceg a zsír,

mindenki ehet, amennyit bír."

>> Címlap Hírek Februári programjaink