Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Tavaszi zsongás

Településünk lakossága izgatottan várta a nyarat. A májust a hagyományos májusfaállítással köszöntöttük, ahol kicsik és nagyok közösen díszítették fel községünk májusfáját a Szabadság téren. Hasonló jó hangulatban történt a fa „kidöntése” is a hónap végén.

 

 

 

 

 

 

Köszöntésben sem volt hiány, óvodásaink az édesanyákat, nagymamákat köszöntötték május első vasárnapján, míg iskolásaink a pedagógusokat lepték meg ünnepi műsorral pedagógusnap alkalmából. Mindkét műsor könnyeket csalt a meghatott hallgatók szemébe.

 

 

 

 

 

 

Május a gyermekek hónapja. A hagyományokhoz híven a Szülői Közösségek szervezték meg a programokat, melynek keretében ovisaink Budapestre a Tropicariumba és az Eleven parkba látogattak, míg az iskolások a császári Henryx City westernfarmon kapcsolódtak ki. Mindkét programról fáradtan, de élményekben gazdagon tértek haza a gyerekek, s reméljük, sokáig emlegetni fogják az átélt kalandokat.

 

 

 

 

 

 

A nyári szünet előtt mindkét oktatási intézményben kemény munka folyt. Diákjaink szavaló – és prózamondó versenyeken képviselték iskolánkat, néptáncosaink pedig ezüstminősítéssel tértek haza az I. Járási „KI Mit Tud”-ról.  Gyorsan teltek a napok, elérkezett a ballagások ideje is. Először óvodásaink zárták az évet. A kedvező időjárásnak köszönhetően a gyönyörűen feldíszített Szabadság téren mondtak búcsút az óvodának a legnagyobbak, illetve adták elő évzáró műsorukat a kiscsoportosok. Jövőre 14 első osztályos kezdi meg tanulmányait iskolánkban. Az Arany János Általános Iskola ballagásán 17 diák intett búcsút az iskolapadnak, társaiknak és tanáraiknak. Közülük 8 diák kezdi középiskolai tanulmányait szakközépiskolában, 9 diák pedig szakiskolába nyert felvételt. A tanévzáró ünnepségen került sor a „Jó tanuló - Jó sportoló” díszoklevél átadására, melyet az idei évben Gansperger Fanni és ifj. Sági Miklós 6. osztályos diákok érdemeltek ki, illetve az elismerő oklevelek és ajándékkönyvek kiosztására is, az iskola kiemelkedő teljesítményű tanuló részére.

 

 

 

 

 

 

Önkormányzatunk sem tétlenkedett a tavaszi hónapokban. Elkészült a Damjanich utca buszmegállója, valamint a Petőfi utcában is korlátot helyeztek a buszváró területére. Megkezdődtek a belső felújítási munkálatok a Teleház és könyvtár helyiségében, melyek befejezése augusztusra várható.

Az eseményeken készült fotókat megtekinthetik településünk facebook oldalán,  míg a videófelvételek megtalálhatóak honlapunkon a Súr Tv menüpont alatt.

>> Címlap Hírek Tavaszi zsongás