Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Könnyes-boldog falunap

Nemes célért szórakozni? –Paradoxonként hangzik! Mégis így történt ez településünkön a 2015. év falunapján. A már sok-sok éve hagyományos júniusi rendezvényt az idei évben még nagyobb lelkesedéssel igyekeztünk megszervezni, lebonyolítani, hisz a cél a segítség, egy kislány gyógyíttatásának segítése volt. Nádudvari Flórának kétoldali hangszalag bénulása van, emiatt gégekanült visel. Gastrotubus segítségével, pocin keresztül etetik szülei, s a sok vérvétel végett portot kellett kis testére helyezni. Sok műtét vár még a kislányra, sok utazás Szegedre…. Ehhez a sok a kiadáshoz, mely Flóra gyógyulásához vezethet próbált önkormányzatunk hozzájárulni a jótékonysági falunap megszervezésével.  Még az időjárást is felsorolhatnánk a támogatók közé, hisz ragyogó napsütés várta a Súrra látogatókat ezen a napon. Már délelőtt zsongott a rendezvénytér, hisz ekkor került lebonyolításra a II. Súri asztalitenisz –és lábtenisz kupa. Pattogtak a labdák, tapsoltak a nézők, s a délutáni eredményhirdetésen Molnár László vehette át nagyon szoros küzdelemben az a legjobb asztaliteniszezőnek járó díjat, míg a lábtenisz verseny első helyét a Summer csapata tudhatta magáénak. Ahogy teltek az órák, úgy gyűltek a látogatók.

Míg a szülők a színpadi produkciókat nézték a gyermekekkel népes csapat foglalkozott. Lovagoltatási lehetőséget biztosítottunk a helyi lovas közösség jóvoltából, gyereksátorban készültek a tetoválások, arcfestések, vagy éppen a lufi kutyusok. Meglátogatott bennünket Walter a „világ legerősebb ember” aki boldogan adta kölcsön súlyzóit a kicsiknek, és Krumpliorr, a bohóc szórakoztató játékokkal lepte meg az érdeklődőket. A színpadi műsorokat a helyi néptáncosok fellépése nyitotta, kiket Baracs Szilvia tanárnő nagyon színvonalas műsorral készített fel erre az alkalomra. Dömötör Balázs és társai szórakoztató műsorát, melyben musicelek, közismert slágerek hangzottak el, már egyre többen tapsolták meg, s örültek a szétosztott ajándék CD-nek. Ekkor már felsorakoztak a labdarúgópályán a falunapi rangadó résztvevői: a Parlament Válogatott, az Újságíró Válogatott, és a Súri Öregfiúk csapata.  A hazai csapat az újságírók válogatottja ellen 5:3 arányban nyert, míg a parlament válogatottjától 3:1-re vereséget szenvedett. 

Ez az eredmény a második hely eléréséhez volt elég a mini-bajnokságon, ahol az első helyezést a parlament válogatottja érte el, az újságíró válogatott pedig a 3. helyen végzett. Mindhárom csapat sportszerű játékát, a bírók és társaik munkáját a nézők lelkes szurkolása köszönte meg. Ezúton is köszönjük Arany Tamás volt FIFA játékvezetőnek, hogy szervezésével és lebonyolításával hozzájárult a mérkőzések létrejöttéhez, sikeréhez. Közben megérkezett a Kerékteleki Népdalkör is, kik nem először lépnek fel településünkön, de előadások most is nagy sikert aratott.   A nap folyamán tombolát is lehetett vásárolni, melyek sorsolásakor több mint 70 nyeremény talált gazdára helyi- és környékbeli felajánlásokból. A nyereményesőt követően a rendezvényteret régi Rebublik slágerek dallama töltötte meg, színpadra lépett a Republic Cover Band, kikkel együtt énekelte a közönség a nagy slágereket. Gyors színpadrendezés és már kezdődött is a Régió zenekar fergeteges éjszakai bálja.

S végül beszéljenek helyettünk a számok: Flóra megsegítésére a falunap révén 1.092.600.- Forint gyűlt össze:

·         Támogató jegyek árából: 604.000.- Ft

·         Tombolaszelvény eladásából: 85.500.- Ft

·         Lovagoltatásra befizetett összegből: 15.100.- Ft

·         Súri labdarúgók adománya: 70.00.- Ft

·         Parlament labdarúgó válogatottjának adománya: 100.000.- Ft

·         Jó Akarat Hídja Alapítvány támogatása: 150.000.- Ft

·         Egyéb formában befizetett támogatás Flóra részére: 118.000.- Ft

Köszönjük a család és az önkormányzat nevében az anyagi, tárgyi felajánlásokat, mindennemű segítséget és adományt!  Nagyon szépen köszönjük településünk és a család nevében is mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, így segítve célunkat! Kívánjuk, hogy hamarosan Flóra is a gyerekekkel játszhasson a falunapon!

Amennyiben Ön is szeretne hozzájárulni Flóra gyógyulásához a következő számlaszámra juttathatja el anyagi segítségét:

Számlavezető pénzintézet: Bakonyvidéke Takarékszövetkezet Súri Kirendeltsége

Számlatulajdonos neve: Simon Ilona

Számlaszám: 62900029-10001435

Az eseményeken készült fotókat megtekinthetik településünk facebook oldalán, honlapunkon a képgalériában, míg a videófelvételek megtalálhatóak honlapunkon a Súr Tv menüpont alatt.

>> Címlap Hírek Könnyes-boldog falunap