Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Jó ütemben halad a napelemes rendszer kiépítése az önkormányzat épületein

Önkormányzatunk a KEOP pályázat keretében 18.161.915,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a művelődési ház, az óvoda és a polgármesteri hivatal épületek napelemes rendszerének kiépítésére. A beruházás teljes bekerülési költsége 21.025 e Ft, így az elnyert támogatáson felül a saját forrás biztosításához a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat biztosított önkormányzatunk számára 2.863.189,- Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást.

A kivitelezési munkálatok 2015. július hónapban kezdődtek meg az épületek belső vezetékek kiépítésével, inverterek felszerelésével. Az utóbbi napokban a mindenki számára látható és látványosabb munkarészek kivitelezéséhez érkeztek a szakemberek: a napelemek felszereléséhez. A művelődési ház és az óvoda épületére 40–40 db (10-10 kv teljesítményű), míg a polgármesteri hivatal épületére 20 db (5 kv teljesítményű) napelem rendszer kerül telepítésre. A hálózatra való kapcsolásnak augusztus 31-ig kell megtörténnie a pályázatban vállalt határidőt betartva.

A beruházás jelentős megtakarítást eredményez önkormányzatunk költségvetésében. Számításaink szerint a polgármesteri hivatal napelem rendszere éves szinten 240 e Ft, míg a művelődési ház és az óvoda rendszere 480 - 480 e Ft értékű elektromos áramot termel meg éves szinten. A kalkulált 1.200.000,- Ft éves megtakarítás az érintett intézmények villamosenergia igényének 90%-át biztosítja. A telepített rendszer berendezéseire vállalt garancia 35 év.

 

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Jó ütemben halad a napelemes rendszer kiépítése az önkormányzat épületein