Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Európai Mobilitás Hete - 2015

Az idei évben településünk is csatlakozott az Európai Mobilitás Hete rendezvénysorozatához, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával tudtunk megvalósítani. Kezdésként nyílt Zumba-napot hirdettünk településünk lakóinak, ezzel vette kezdetét a Mobilitási hét.  A programokban aktívan részt vett a Szivárvány óvoda és az Arany János Általános Iskola is. Ügyességi akadálypályát állítottunk fel a legkisebbeknek a rendezvénytéren, ahol lábbal hajtós kismotorokon, kerékpárokon versenyeztek a legkisebbek.  A verseny végeztével boldogan vették át az érmeket, kupákat. Az iskolások is megmérettették magukat, számukra az iskola aszfaltos pályán került kialakításra egy komoly összpontosítást igénylő kerékpáros pálya. A versenyt követően a résztvevők drótszamárra pattantak és eltekertek a Csatkai utca irányába. Szeptember 22-én, az Autómentes napon a kerékpárral közlekedők részére hűtőmágnest osztottunk, valamint a közlekedési teszt kitöltését követően a legügyesebbek ajándékokat kaptak. Szintén ezen a napon adta át polgármester úr az önkormányzat elismerését az Arany János Általános Iskola pedagógusainak, ” A település kerékpáros sportjáért végzett tevékenységéért”, valamint az óvoda konyhás dolgozóinak a „Kerékpár-barát” munkahely elismerést. A Mobilitási hét keretében került meghirdetésre egy rajzverseny is, melyre a műveket október 25-ig várják a pedagógusok.

Összességében eredményes hetet tudhatunk magunk mögött, s elmondhatjuk, hogy a  fenntartható és környezetbarát közlekedésre ösztönző kampányban résztvevő 182 hazai település között ott voltunk, és ezzel közreműködtünk abban, hogy Magyarország  a  több mint negyven ország versenyében ismét az előkelő harmadik helyen végzett.

Az óvodások ügyességi versenyén készült felvételt megtekintehetik ide kattintva .

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Európai Mobilitás Hete - 2015