Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Újabb közösségi tér újult meg településünkön

2015. március 13-án adtuk át ünnepélyes keretek között a külsőleg gyönyörűen felújított Művelődési házunkat. Azóta napelemek kerültek az épületre, folyamatosan szépült, és alig több mint fél évvel az átadás után, újra ünnepelhettünk: a szépen felújított külsőhöz elkészült a megálmodott belső is, egy igazi közösségi térrel lettünk gazdagabbak a megújult könyvtár és teleház helyiségének elkészültével.

A Nemzeti Kulturális Alap májusban írta ki pályázatát a kistelepülési könyvtárak belső berendezéseinek eszközbeszerzésére, melyre sikeresen pályáztunk, így 2.192.728.- Ft támogatásban részesült Önkormányzatunk, melyhez 243.363.- Ft önerőt kellett biztosítani. Ez a keret állt rendelkezésünkre a belső berendezések, kiegészítők, eszközök beszerzésére. Emellett jelentős szerepet kapott a projektben a közmunkaprogram, melynek során a közhasznú dolgozóink elvégezték a két helyiség egybenyitását, járólapozását, festését.  Ezt követően megkezdődött az eszközbeszerzés, mely által nem csak egységes bútorzattal, polcrendszerrel láttuk el a kapott teret, hanem játszósarokkal varázsoltuk otthonosabbá a kisebbek számára a helyiséget, az ifjúság számára pedig ebook olvasó és multimédiás fotel is beszerzésre került. Az otthonos hangulatot településünkről készült fotókkal növeltük.  A munkálatokat követően 2015. október 2-án ünnepélyes keretek között is átadtuk a lakosság számára kultúrházunk újabb közösségi pontját. 

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Dr. Voith Pál a József Attila megyei Könyvtár igazgatója és Mikolasek Zsófia a megyei könyvtár ellátási és módszertani osztályának munkatársa is.  A következő feladat, a kapott közösségi tér kihasználása, mely az átadással már meg is kezdődött. Az ünnepi szavakat követően a Fülke együttes koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. Október 6-a hetében pedig az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatára  vártuk színes programokkal a látogatókat. Egész héten babakiállítás volt megtekinthető, porcelánbabáktól a népviseletbe öltöztetett babákig. A látogatók nemcsak gyönyörködhettek a kiállított babákban, hanem megismerhették a babagyártás történetét, és egy-egy babát meg is dajkálhattak. Az Oroszlán a könyvtárban című interaktív meseelőadás a legkisebbeknek nyújtott szórakozási lehetőséget. Nagyon fontos, hogy a gyermekek minél hamarabb találkozzanak a könyvekkel, a mese örömével. A program során az ovisok, első osztályosok elsajátíthatták a könyvtár működését, szabályait, majd elkészíthették saját könyvtári kis-oroszlánjaikat. A nagyobbak egy sétával egybekötött ismeretterjesztő délelőttöt tölthettek el a Vadászháznál tartott Mesél az erdő című program által, ahol Hegedüs Attila erdész  mesélt a gyermekeknek és felnőtteknek a Bakony szépségeiről, sok hasznos információval, érdekességgel fűszerezve. Győrbiró Réka védőnőt is megnyertük a Könyvtári hét rendezvénysorozatához, ő a baba-masszázs alapjairól tartott bemutatót az érdeklődő kismamáknak, kik a babákkal együtt látogatták meg ebből az alkalomból könyvtárunkat.

Kívánjuk, hogy településünk minden lakója lelje örömét a felújított épületben és minél nagyobb számban használja ki az itt szervezett programokat.

A könyvtárátadón készült felvételt megtekinthetik a Súr TV menüpont alatt, míg az ünnepélyes átadóról és a könyvtári hét eseményeiről a képgalériában találhatnak fotókat. Kísérjék figyelemmel településünk facebook oldalát is, melyen az aktuális hírek, felhívások mellett szintén rengetek fotót találhatnak községünk életének pillanatairól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Újabb közösségi tér újult meg településünkön