Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Decemberi visszatekintő

A 2016-os év első bejegyzéseként tekintsünk vissza az előző év utolsó hónapjára, melyek voltak településünkön a december, az ünnepvárás legmeghatározóbb pillanatai. Községünkben már nyolcadik éve hagyomány a települési adventi koszorú elkészítése, melyet most Hege Krisztina álmodott, és alkotott meg. A Szabadság tér legszebb dísze mellé természetesen felállítottuk településünk karácsonyfáját is és ünnepi díszbe öltöztettük az egész teret.

 

 

 

 

 

 

Az ünnep a szívekbe is beköltözött, mikor advent vasárnapjain a közös gyertyagyújtásokon együtt hallgatta a falu népe az adventi várakozás ihlette igehirdetést, énekelte az ünnepi dalokat. Az első gyertya gyújtásakor az Őskeresztyén Apostoli Egyház műsorával nyitottuk meg az adventi várakozás időszakát, majd Falukarácsonyi ünnepségünk keretében gyulladt fel a második gyertya lángja. A harmadik vasárnapon a Katolikus Egyház szolgálatát hallhatták az egybegyűltek, az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor pedig az Evangélikus felekezet hívei hirdették a karácsony közeledtét. Azonban az adventi vasárnapok között is gyorsan telt az idő. Oktatási intézményeinkben a gyerekek várták a Télapót, mesével, verssel, ajándékkal készültek neki. S mivel Súron – mint tudjuk –csupa jó gyerek lakik, meg is érkezett az óvodába, iskolába egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel energiája végtelen, még otthonukba is meglátogatta a legkisebbeket, sőt december 5-én a falukarácsonyunkra is odaért. Zsákjából jutott minden bátor, és félénk gyerkőcnek egyaránt valami édesség. Több év után végre eső és fagy nélkül ünnepeltünk Falukarácsonyon, bár az igazat megvallva a havat kicsit hiányoltuk. Ovisaink, iskolásaink büszkén mutatták be produkciójukat a közönségnek, majd az European Operett varázsolt igazi show műsort a színpadra. Sor került az önkormányzati kitüntetések átadására is. Súr Község Kitüntető Oklevele díjban részesült Kruskáné Pék Zsuzsanna, Mrázik Orsolya, Pavlitzky László és Varga István. Ezúton is köszönjük munkájukat és gratulálunk nekik. A falukarácsonyi programok zárásaként tombolasorsolásra került sor, majd még sokáig beszélgetett a falu lakossága a forralt bor és a halk zeneszó mellett.

 

Teltek a napok, sorra nyíltak az ablakok az adventi naptárakon, óvodában, iskolában egymást érték a programok: bábszínház, bohócműsor, adventi vásár, ajándékkészítés gyorsította az idő múlását, még végre megérkezett a várva várt karácsony. Az óvodában mindkét csoportban feldíszített karácsonyfa várta sok-sok csomaggal a gyermekeket a szünet előtti utolsó napon. Mindenki boldogan bontogatta a meglepetéseket, énekeltek, szavaltak az apróságok. Az iskolások aulájában is állt már a fenyőfa ajándékokkal az ágai alatt, mikor az utolsó tanítási napot a diákok kedves karácsonyi műsorral tették ünnepélyessé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Decemberben sikeresen szerepeltek mazsoretteseink a Cirill Táncstúdió karácsonyi gálaműsorán, Oroszlányon, ami azért is szót érdemel, hisz még csak fél éve kezdődött meg a mazsorett-oktatás településünkön, és máris szép sikert könyvelhetnek el a kis táncosok. A karácsonyvárás programjainak zárásaként került sor a „Gyermekek a gyermekekért”  elnevezésű karácsonyi gálaműsorra, ahol Súr kis tehetségei mutatták be tudásukat. Mese, vers, ének, zene, tánc – színes műsorszámok követték egymást, hol megmosolyogtatva a közönséget, hol könnyeket csalva a nézők szemébe.

 

 

 

 

 

 

Bízunk benne, hogy az idei év szintén bővelkedni fog programokban, melyekre már most is szeretettel invitálunk mindenkit, hisz a közös ünneplés, szórakozás kovácsol bennünket közösséggé. Addig is ez úton kívánunk mindenkinek jó egészséget, sok örömöt és szeretet a 2016-os esztendőre.

A decemberi programokon készült fotókat megtekinthetik honlapunkon a fotógaléria menüpont alatt, a videofelvételeket pedig a Súr Tv alkalmazással nézhetik vissza. Keressék fel községünk facebook oldalát is, hol a jövőben is napra kész hírekkel, beszámolókkal várjuk Önöket.

>> Címlap Hírek Decemberi visszatekintő