Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Energetikai korszerűsítéseink eredményeiről...

Önkormányzatunk 2011 márciusa óta havi rendszerességgel végzi az épületek gázfogyasztását, így 2012. évtől kezdődően rendelkezünk teljes évre vonatkozó adatokkal az épületek fűtéséről. A rendelkezésre álló adatok alapján összehasonlításra került az elmúlt 4 év gázfogyasztása, amely a KEOP pályázat keretében megvalósult fejlesztések eredményeit jól alátámasztja.

Az alábbi táblázatok jól szemléltetik a felújítással érintett ingatlanok esetében a gázfelhasználást (m3).
A beruházások 2014 őszén kezdődtek meg, és 2014. november hónapban fejeződtek be, így a 2014. évi adatokban még csak részben tapasztalható az energetikai célú megtakarítás. A 2015. évi gázfogyasztás csökkenése már teljes egészében a hőszigetelésnek és az új kondenzációs kazánoknak köszönhető.

A községháza és az óvoda épületek esetében (egy gázmérő óráról történik a két épület fogyasztása) 51,5%-os megtakarítást értünk el a legnagyobb fogyasztással rendelkező 2012. évhez képest. Az éves szinten 3211 m3-es fogyasztás csökkenés pénzben kifejezve 440.000,- Ft-os megtakarításnak felel meg éves szinten.

A művelődési ház esetében 57,4%-os megtakarítást értünk el a legnagyobb fogyasztással rendelkező 2013. évhez képest. Az éves szinten 5054 m3-es fogyasztás csökkenés pénzben kifejezve 707.000,- Ft-os megtakarításnak felel meg éves szinten.

A két épülete energetikai korszerűsítésével éves szinten önkormányzatunk 1.147.000,- Ft megtakarítást ért el.

Rezsikiadásaink további kedvező alakulása várható a napelem rendszer működésétől is.

>> Címlap Hírek Energetikai korszerűsítéseink eredményeiről...