Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Örökölt a katolikus egyházközség

 

Egy édesanya számára a legnagyobb szomorúság gyermekének elvesztése. Különösen kegyetlen az Élettől, ha mindez egyetlen gyermekével történik. Ez a földi sors jutott néhai Berki Gábornénak (született Matzkó Margit). Ez az életen át tartó bánat, illetve közeli hozzátartozóinak hiánya vezérelte Margit nénit döntésének meghozatalában, amikor a Súri Katolikus Plébániát jelölte meg testamentumában örökösének. 

Végrendeletében így fogalmazott: „Örökösöm megválasztásakor jótékonysági szándékom és az 1952. július 24-én született és fiatalon, 1991. március 19-én elhunyt léányom Bustyaházi Beáta emléke vezetett. A jótékonysági szándékommal kapcsolatos meghagyásom az, hogy az örökösöm a Balatonalmádi, Dózsa György u. 11. szám alatti ingatlant, mint tulajdonát elsősorban Súr község gyermekeinek az üdültetésére hasznosítsa…” „…mindenféle megkülönböztetés nélkül, nemre, fajra, felekezetre, világnézetre tekintet nélkül…” „…További meghagyásom, hogy az örökös köteles a balatonalmádi nyaraló ingatlanon egy táblát elhelyezni, melyen köteles a leányom Bustyaházi Beáta, valamint az én és néhai házastársam Berki Gábor nevét megfelelő kegyeleti környezetben feltüntetni, miszerint ezen nyaraló a lányunk emlékére és néhai házastársam, valamint az én akaratomból működik Súr község gyermekei javára.”
Margit néni 2012. április 19-i halálát követően a közjegyzői hagyatékátadó végzés a végakaratának megfelelően megtörtént, jogerőssé 2013. április hónapban vált. Meghagyásának teljesítésére a Katolikus Egyházközség az önkormányzattal közösen, együttműködésben igyekszik a feladatokat ellátni. Az ingatlan közüzemi számláinak rendezését, átírását követően az épület felújítása, szükség szerinti átalakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az épület vendégek fogadására alkalmas legyen. 
Az idei évben ezért az Egyházközség és az önkormányzat feladata az épület felújításának koordinálásán túl a lakossággal történő megismertetése, hogy 2014. tavaszától Margit néni kívánsága szerint az épületet birtokba vehessék a súri gyerekek.

>> Címlap Hírek Egyházi hírek Örökölt a katolikus egyházközség