Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Szelektív hulladék elszállítása az ingatlanoktól

Örömmel értesítjük a bakonyaljai térség lakosságát, hogy 2015. március hónaptól kezdődően bevezetésre kerül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés!!

Milyen hulladékfajtákat gyűjthetünk az új rendszer szerint szelektíven?

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy adott gyűjtési napon átlátszó zsákban szállítjuk el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon az eddig megszokott módon és edényből gyűjtjük.

Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a településen maradó gyűjtőszigetekbe tudja majd szelektálni.

 

Mekkora mennyiségű szelektív hulladékot helyezhet ki egy-egy gyűjtési napon?

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, Ön a szelektív hulladékgyűjtési napon az alábbiakban megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben kihelyezheti a szelektív hulladékát bármilyen Ön által megvásárolt, kereskedelmi forgalomban kapható átlátszó zsákban. 

Tájékoztatjuk, hogy a szelektív hulladékszállítást jogunk van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Az ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni kollégánktól, melyben jelezzük, miért utasítottuk el a szelektív szállítást.

A szelektív házhoz menő gyűjtés bevezetésével  változik-e a szolgáltatás díja?

A szelektív házhoz menő szolgáltatás bevezetése nem jár az Ön számára plusz anyagi teherrel. A jelenlegi szolgáltatás árában benne van a házhoz menő szelektív, a zöldjárat és az évi egyszeri lomtalanítás ára.

Milyen hulladékokat gyűjthet egy zsákban?

Kérem, gyűjtse egy zsákban a fém és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot az alábbi tájékoztató által megadott módon.

Gyűjtési útmutató:

 

PAPÍR

GYŰJTÉS MÓDJA:

Áttetsző zsákbanvagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva

 


GYŰJTHETŐ:

kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.

 

   

 

MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK

 

GYŰJTÉS MÓDJA:

tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban

 GYŰJTHETŐ:

színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagoló-fólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok (tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)

 


NEM GYŰJTHETŐ:

A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék. Veszélyes anyagokat, vegyszereket tartalmazó flakonok(pl.Hypo,Domestos,sósav)

 

 

A ZÖLDHULLADÉK szállítása bevezető jelleggel, a táblázatban megjelölt időpontokban történik.

A ZÖLDHULLADÉKOT zsákban vagy kötegelve kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Fontos tudnivalók!

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé. A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!

 

Sorsz.

Helység

Házhoz menő szelektív gyűjtés

Zöldhulladék

Március/nap

Április/nap

Május/nap

Június/nap

gyűjtés/dátum

12.

Súr

10.

14.

12.

2.

április 21.

 

>> Címlap Hírek Felhívások, tájékoztatások Szelektív hulladék elszállítása az ingatlanoktól