Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

A "pressmobil" sikere

A súri Arany János Általános Iskola hetedik osztályos diákjai felkészítő tanáruk segítségével készített Pressmobil elnevezésű alkotása különdíjban részesült a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal által kiírt „ Adj még egy esélyt a hulladéknak- építs gépjárművet belőle” pályázaton!

A projekt fókuszpontjában a környezettudatos magatartásformák egyik legfontosabb eleme, a hulladékokhoz való viszonyunk állt. A hulladékból készült tárgyak révén a gyerekek felismerhették, hogy a szűkebb környezetükben milyen nagy mennyiségű hulladék keletkezik, illetve azt is, hogy ezek legnagyobb része nem egyszerűen értéktelen szemét, hanem hasznos hulladék, amely sokféleképp hasznosítható, akár házilag is készíthetünk belőlük olyan tárgyakat, amelyek értéket képviselnek.A verseny igen népszerű volt, több mint 160 gyermek és mintegy 30 felkészítő pedagógus vett részt a pályaművek megalkotásában. 2014.04.14.-2014.04.30. között összesen 32 db pályamű és az azokhoz csatolt bemutató anyag és fotódokumentáció került kiállításra a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Integrált Közigazgatási Központjának kiállítóterén. Iskolánk hetedikesei Klupács Éva felkészítő tanár vezetésével Pressmobil elnevezésű alkotásukkal a zsűri különdíját nyerték el, így a csapat minden tagja kapott egy textil táskát benne pólóval, baseball sapkával és egy pendrive-val. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek!

A pályamű elkészítésének folyamatáról az alábbi linken már korábban beszámoltunk olvasóinknak: http://www.sur.hu/index.php/hirek/oktatasi-hirek/121-adj-eselyt-hulladeknak