Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Gyermeknap az iskolában

Az idei évben még az időjárás is támogatta a diákjaink számára rendezett gyermeknapot. Gyönyörű napsütéses reggelen indultak útnak a diákok csapatai az akadályokkal tűzdelt harci túrára. Az ügyességi és néha elgondolkodtató feladatok elvégzése közben bejárták a falut, és azokat megoldva az iskolába érkeztek vissza. Itt már várta őket a finom szendvics, sütemény és innivaló, hogy azokból energiát merítve élvezhessék a nap hátralevő részét. A Tengerecki Alapítvány pályázati kiírásán elnyert óriás élőtársasjátékok a kicsiknek és nagyoknak egyaránt elnyerték a tetszését, hisz a palástokat magukra öltve a gyerekek bábukká váltak, óriás dobókockát elvetve irányították a játék menetét.  Az idő múlásával egyre több diák futkosott festett arccal és tetoválással a kezén, köszönve a nagyon ügyes arcfestőknek. A tantermekben kézműves foglalkozás folyt, míg a filagóriában saját kezűleg készíthettek sárkányokat a lurkók melyeket boldogan röptettek az iskola udvarán. A nagyobbak szívesen segítették a kicsik munkáját, így minden diáknak jutott a papírsárkányokból. A Kisbéri Gyermekjóléti Szolgálat jóvoltából lufiból hajtogatott állatkák, virágok és kardok is kerültek a gyerekeknek. A délutáni órákra megérkeztek a fiúk által várva várt távirányítós modellautók is, melyeket nemcsak hogy kipróbálhattak, de a gyereknap végére még egy hirtelen szerveződött háziverseny alatt a megszerzett tudásukat is összemérhették. Míg iskolánk focicsapata az Arany Kupáért küzdött, addig a lányok megismerhették a zumba rejtelmeit, és a napsütés ellenére is boldogan mozgatták át tagjaikat a zenére.  Természetesen a közkedvelt vízibomba játék, lufi durrantás, limbo-verseny és a trambulin is vonzotta a gyerekeket. Elmondhatjuk, hogy ezen a napion egy diák sem sietett haza az iskolából, s hiába szólalt meg a csengő jelezve a tanítás végét, még öt órakor is diákok voltak az épület udvarán.

Ez úton is köszönjük a pedagógusok segítségét, a Szülői Közösség szervezését és egész napos munkáját. Köszönjük a sok süteményt a szülőknek, kik a munka mellett időt szakítottak a sütésre, és köszönjük a diákoknak, hogy mindezekért cserébe boldog mosolyukkal ajándékoztak meg mindenkit ezen a napon.

A gyermeknapon készült fotókat ide kattintva tekinthetik meg, illetve településünk facebook oldalán még több kép között lehet csemegézni.

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Oktatási hírek Gyermeknap az iskolában