Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Emlékezés az 1848-as szabadságharcra

“Ez volt március 15-e. Eredményei olyanok, melyek e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben." (Petőfi Sándor)

167 év telt el azóta, hogy történelmünk egyik legfelemelőbb napjait, óráit élte át a pesti ifjúság. Volt szabadságharc, ellenállás, volt megtorlás. S bár a túlerő a szabadságharcot legyűrte, de a szabadságharc nem bukott el! Nem bukott el, mert 1848 csillaga azóta is erőt és hitet ad ahhoz, hogy megtanuljunk becsülni, óvni szabadságunkat.  2015. március 15-én is szép számmal gyűltek össze településünk lakói a kultúrházban ,hogy az iskolásokkal közösen emlékezzenek a forradalom eseményeire és résztvevőire. A megemlékezést Molnár István beszéde indította, majd a 7-8. osztályosok műsora következett. A legfontosabb történéseket versekkel, naplórészletekkel, zenével idézték meg a szereplők. A gyerekeket ebben a tanévben Kulisek Judit, Kedves Mariann és Kastélyné Benis Ilona készítette fel. /Danka Istvánné/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A programon készült felvételt a Súr TV menüpont alatt tekinthetik meg.

>> Címlap Hírek Oktatási hírek Emlékezés az 1848-as szabadságharcra