Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Óvoda

Szivárvány Óvoda
2889 Súr, Szabadság tér 1.
Telefon: 06/34/375-210
Nyitva tartás: 6:30-16-ig
Megtalál minket a facebookon is

 Dolgozóink:

Benisné Schveighardt Anita – vezető óvónő

Tóth Ágnes – óvónő

Pékné Zsemberi Mónika - óvónő

Bálesné Szkok Valéria – óvónő

Janás Ferecné – dajka

Ackermann-né Wágner Katalin – dajka

Szeretettel köszöntünk mindenkit, aki az Interneten keresztül ismerkedik óvodánkkal. 

Kérjük, olvassa el rövid bemutatkozásunkat és amennyiben tetszik intézményünk örömmel fogadjuk akár látogatásukat, akár telefonhívásukat.

A Szivárvány Óvoda a falu közepén, a Polgármesteri Hivatal szomszédságában található. Barátságos környezet és a  közelmúltban felújított, szép, megújult épület várja minden reggel a kis óvodásokat. Óvodánk jelenleg 2 csoporttal működik. Kiscsoportban 27 gyermek, míg a nagycsoportban 23 gyermek van, akik között születési idő szerint megosztva a középső csoportos korosztálynak megfelelő ovisok is helyt kapnak.

Nevelési céljaink
A 3-7 éves gyerekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének és a gyermek személyiségének kibontakoztatása, az életkori és az egyéni sajátosságok figyelembevételével. Az egyéni képességek szem előtt tartásával, a gyerekjáték, szabadság tiszteletben tartásával, környezetében jól eligazodó, jó kapcsolatteremtő képességekkel rendelkező, az iskolai életre alkalmassá váló gyerekek nevelése.
Derűs, vidám, szeretetteljes tevékenységekre ösztönző, élményekre épülő, inger-gazdag környezetet igyekszünk biztosítani óvódásaink számára, az udvaron és a csoportszobákban egyaránt.  Alapelvünk a gyermek és tevékenység központúság, tudjuk szeretni és elfogadni a gyermek személyiségét, esetleges másságát, olyannak amilyen. Anélkül, hogy bármit ráerőltetnénk a gyermekre, biztosítjuk a szeretetteljes, bizalmat keltő légkört.
Rendkívül fontos számunkra a szülők bizalma, együttműködése.

Az óvodánk nevelési programja a „Tevékenységközpontú óvodai nevelési program” alapján készült, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a program hatékonyan működik. Elősegíti a gyermekek fejlődését, elég időt biztosít a játékon keresztül történő ismeretszerzésre és sikeresen szolgálja az iskolai életre való felkészítést.

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle." (Varga Domokos”