Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Súri Szivárvány Óvoda infrastrukturális fejlesztése - előrehaladási jelentés

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően az Európai Unió Területi Operatív Programjából 80.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásból bővülhet a súri Szivárvány Óvoda.

A projekt keretében megvalósul az épület akadálymentesítése, illetve a padlástér beépítésével mintegy 130 m2 hasznos alapterülettel bővül az intézmény, ahol orvosi szoba, felzárkóztató szoba és tornaszoba kerül kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségek mellett.

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2021. április 30-án került a munkaterület átadásra a kivitelezést végző Geoszolg Kft részére. A munkát elnyerő vállalkozás 7 hónapos határidővel vállalta a teljesítést, de mind a kivitelező, mind az önkormányzat célja, hogy az óvodai foglalkozások minél előbb visszaköltözhessenek az intézménybe a jelenlegi ideiglenes „kultúrház-óvoda” helyett.

A kivitelezési munkálatok során elbontásra került az épület tetőszerkezet, ennek részeként a napelem rendszer elbontása is szükséges volt. Az emeleti helyiségek kialakítása végett új, vasbeton szerkezetű teherhordó födém kialakítására került sor, majd acélgerendás tetőszerkezet került felállításra. A tetőhéjalást követően beépítésre kerültek a tetőablakok, valamint a tetőablakok helyigényére figyelemmel új kiosztásban visszaépítésre került a napelemrendszer is, ami ma már ismét termeli az energiát az intézmény számára. Elkészült a földszintet az emelettel összekötő lépcsőház, a földszinten kialakításra kerülő felzárkóztató szoba, illetve az épület akadálymentes megközelítését lehetővé tevő akadálymentes rámpa, amely a későbbiekben csúszásmentes greslap borítást kap. Az tetőtérben elkészültek a helyiségek ytong falazatai valamint a gipszkarton vázszerkezet, jelenleg a gipszkarton szerelések munkafolyamata zajlik a kőzetgyapot hőszigetelés beépítésével. A napokban megkezdődtek a gépészeti munkálatok is, a villany és vízvezeték szerelvények beépítése, illetve néhány helyiség esetében már a burkolási munkálatok zajlanak.

Kivitelező és a műszaki ellenőr tájékoztatása alapján elmondhatjuk, hogy a munkálatok a tervezettnél is gyorsabb ütemben haladnak, így jó eséllyel a szerződésben vállalt teljesítési határidőt megelőzően várhatóan 1 hónappal sor kerülhet a műszaki átadásra. Ez sajnos még nem jelenti azt, hogy a gyermekek ekkor már birtokba is vehetik az épületet, mert ez követően kezdődhet meg a használatbavételi engedélyezési eljárás. Igyekszünk mindent elkövetni, hogy a Mikulás már az új óvodában látogathassa meg a súri gyerekeket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Önkormányzat Intézze ügyeit elektronikusan! Ügyintézés Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül Nem-besorolt Súri Szivárvány Óvoda infrastrukturális fejlesztése - előrehaladási jelentés