Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Szabadidős lehetőségek

Az aktív pihenést kedveli, vagy szívesebben üldögél a tóparton kapásra várva? Szeret a természetben egy kiadós séta során feltöltődni, vagy inkább vadat űzne a Bakony erdejében? Kerékpározni szeret vagy a téli sportoknak hódol? Településünkön és környékén egy percig sem kell unatkoznia, egyaránt pihenhet vagy túrázhat szabadidejében.

Ajánlataink:

Horgászat a súri tónál:

A horgászati láz egy valós betegség és csak vízzel, friss és tiszta levegővel gyógyítható. –mondta Theodore Gordon.  Ezeket a „gyógyszereket” mind megtalálhatják a sport szerelmesei a településünk külterületén található tónál, mely gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt megközelíthető. A tó vízfelületének nagysága teljes vízállás mellett eléri a 8 hektárt. A gondozott, füves tóparton esőbeállók, bográcsozási lehetőség, padok, vízre nyúló stégek várják a horgászat szerelmeseit.  A tó körül kiépített térvilágításnak köszönhetően az éjszakai horgászat utolérhetetlen élményével is gazdagodhatnak az idelátogatók. A halállomány nagy részét a ponty adja, de mellette szép számmal van jelen keszeg, kárász, nagytestű amur, valamint a ragadozó halak közül a csuka és süllő. Az átlagon felüli haltelepítések biztosítják a „horgászszerencsét” kezdők számára is.

Felvilágosítás: Sógorka Ottó Súr, Petőfi u.9. Telefon: +36-30-3758612 Fontosabb adatok ide kattintva érhetők el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirándulás, vadászat a környékbeli erdőkben:

A községet több kiépített túraútvonal is érinti, de lehetőség van önálló túrázásra is a karbantartott, tisztított erdei utaknak köszönhetően. A Bakony hajdan betyárokat bújtató erdejében hatalmas bükkfák és tölgyfák nyújtanak árnyat a kirándulóknak, de mellettük megtalálható a cser és a fenyő is. A településtől rövid erdei úton eljuthatnak a túrázók a vadászházhoz, mely kiválóan alkalmas megpihenésre. Az erdei séta során könnyen megtörténik a nagy találkozás: egy-egy róka, szarvas, őz merészkedik elő a sűrűből, de a vaddisznók is gyakran feltűnnek, főleg az őszi időszakban. Összefüggő erdőnkben gyakori a holló, szajkó, ölyv, de átvonulóban már fekete gólyát, réti sast is láthattak a kirándulók. Természetesen nem csak sétálni, kirándulni lehet a súri erdőben, hanem vadászati lehetőség is várja a sport kedvelőit.

Felvilágosítás a vadászati lehetőségről: Csatka Környéki Földtulajdonosok Vadászati Közössége Kovács János, telefon. +3630/959944                                      

Felvilágosítás a vadászház használatáról, bérléséről: Somogyi Béla telefon:20/201-6049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csodálatos kilátás hódolóinak:

Aki a kilátásban szeret gyönyörködni, ő sem marad élmény nélkül Súron. A falu közepén az Akai utcából rövid séta alatt elérhetnek az. „Urasági szőlőbe” A villanyosított telkeken szebbnél szebb pincéket, gondozott szőlősorokat látni, a szerencsés túrázók még barátságos borosgazdával is találkozhatnak, aki szívesen kínálja a megfáradt turistákat hazai terméssel. A szőlőből belátni az egész falut, sőt szép időben még a szomszéd megye tornyai is feltűnnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végtelen és a téli sportok szerelmeseinek:

A Csatkai utcából vezet aszfaltozott út és túra út a Szőlőhegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a településre. Az évszaknak megfelelő színárnyalatok tucatját emelik ki a kimagasló dombok és erdők, vadak és madarak tűnnek fel a kirándulók szeme előtt, legelő birkanyáj bégetése töri meg a csendet.  Itt található Súr szánkó-és sípályája is, mely 300 méter hosszú, kezdőknek  is ideális terep, de a pálya adottságai kiváló bemelegítésre adnak lehetőséget komolyabb sítúrák előtt is. Ha valaki nem szeretné a sípályát igénybe venni, a szőlőhegyi dombokon szinte mindenhol van lehetőség szánkózásra. A friss levegő, a csodás táj feltölti testünket és lelkünket egyaránt.

Információk a síelési lehetőségekről: Polgármesteri Hivatal 0634/375-033

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek:

Súron nem csak a horgászat és a téli sportok kedvelői találják meg a számításukat. A séták, túrázások mellett lehetőség van kerékpározásra, a műfüves sportpálya használatára, illetve az iskola udvarán található teniszpálya, kosárlabda és kézilabda pálya használatára is. Az igényt előzetesen a Polgármesteri Hivatalban (34/375-033) kell jelezni, ahol a kulcsot is megkapják az érdeklődők, amennyiben a csoportban legalább egy fő 18 év feletti személy található.

 

 

 

 

 

 

 

Kisgyermekkel érkezik?

Gyermekes családoknak ajánljuk a 2009-ben épült játszóteret és a mellette meghúzódó gesztenyefasort, melynek több száz éves fái minden évszakban más-más élményt nyújtanak. Hol hófehér virágerdőben lehet gyönyörködni, hol gesztenyét gyűjteni melyekből figurákat faraghatunk az apróságoknak.

 

 

 

 

 

 

Szintén kiváló kikapcsolódási lehetőség családoknak, baráti társaságoknak a Csatkai utcában kialakított Rendezvénytér-és Szabadidőpark, mely nemcsak a helyi rendezvények helyszíne, hanem olyan közösségi tér is, melyen a játszótér mellett kültéri ping-pong asztalok, fitneszeszközök, aszfaltos teniszpálya (lábtenisz, röplabda és egyéb kispályás labdajátékokra alkalma) mely télen korcsolyapályává alakítható és füves pálya egyaránt megtalálható. A kandeláberes térvilágításnak köszönhetően még sötétedéskor is nyitott kapuk várják az ide látogatókat.

 

 

 

 

 

 

A település látnivalóiról bővebben ide kattintva tájékozódhat, ha pedig a környék nevezetességeire kíváncsi, kattintson ide. Ha túrázni szeretne, a túraútvonalakról itt tájékozódhat.

Amennyiben települési rendezvényeinken szeretne résztvenni, az eseménynaptár menüpont alatt tájékozódhat azok időpontjáról, vagy kedvcsinálóként megnézheti a képgalériában található fotókat, melyek azok hangulatát tükrözik.

>> Címlap Turizmus Szabadidős lehetőségek