Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Don Bosco ELIE

Működésének kezdete: 2011. december

Elnök: Nyári Zoltán

Adószám: 18290392-1-11

Súr község civil szektorának legfiatalabb tagja a Don Bosco Esélyegyenlőségi Labdarúgó Iskola Egyesület. A szervezet az alakuló ülését 2011.december 17-én tartotta, s ekkor került rögzítésre az alapszabálya is. Az egyesület alapításának fő motivációját a településen élő, kiváló sportteljesítményt nyújtó, de anyagi okok végett céljaik elérésében gátolt gyermekek adták.

Miért pont „Don Bosco”? Bosco Szent János életrajzát olvasva megtudhatjuk, hogy az 1841-ben felszentelt pap testi ügyessége és ereje is átlagon felüli volt, jellemző volt rá a játék művészete, és olyan hihetetlen szeretet és öröm sugárzott belőle, hogy az utcagyerekek nemcsak a parancsát teljesítették, hanem lesték a kívánságait. Az elhagyott gyermekek számára a mai napközi otthonokhoz hasonló plébániát tartott fenn, haláláig közel 200ezer fiatal sorsát határozta meg.  II. János Pál pápa Don Boscót az ifjúság atyjának és mesterének nevezte, XIV. Benedek pápa elé pedig már felterjesztették, hogy hivatalosan is tegyék meg a labdarúgás védőszentjének.

 A szervezet céljait a sportról szóló 2004.évi I. törvény és a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c.) pontjában meghatározott elvek szerint állapította meg. Az alapszabályban rögzített fő célok:

·         országos szinten felkutatni a hátrányos helyzetű magyar és kisebbségi labdarúgást szerető tehetséges gyermekeket, és számukra biztosítani a fejlődést

·         integrált oktatás- és nevelés biztosítása ugyanezen csoport tagjai számára.

A szervezet ezen célokon felül feladatának tekinti a sportolók versenyeztetését, az edzésekhez szükséges tárgyi- és környezeti feltételek megteremtését, nemzetközi sportkapcsolatok létesítését és egy öntevékeny közösség felépítését.. Az egyesület élvezi mind az önkormányzat, mind a település civil szervezeteinek támogatását, s reméljük, hogy a község hírnevét a későbbiekben egy ütőképes labdarúgó csapat révén öregbítheti.

Határozat a sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyásáról

Sportfejlesztési program 2015

Nyilatkozatok

>> Címlap Don Bosco ELIE