Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Együtt Súrért Egyesület

Működésének kezdete: 2007. február

Elnök: Pavlitzkyné Miklós Enikő

Adószám: 18616442-1-11

Az Együtt Súrért Egyesület 2006 márciusában civil kezdeményezésre alakult azzal a céllal, hogy egy közösségbe gyűjtse azokat a személyeket, akik tenni szeretnének önmagukért, másokért, a helyi közösségekért, fizikai, szellemi és anyagi lehetőségeikkel hozzá tudnak járulni a település életformájának alakításához, s ahhoz, hogy a település lakosai minél jobban érezzék magukat falujukban. Az egyesület fő elve, hogy a civilségnek, mint értékteremtő rétegnek kell jelen lennie a mindennapokban. Tevékenysége elsősorban rendezvények szervezésére, illetve a település fejlesztésére irányul. Programjaikon minden társadalmi réteg talál érdeklődési körének megfelelőt, és civil segítőként bárki bekapcsolódhat a feladatok elvégzésébe.

Az egyesület által rendezett programok fő célkitűzése a hagyományőrzés illetve a kultúraközvetítés és a szabadidős programok biztosítása. Fő szervezője és támogatója a helyi falunapnak, szüreti felvonulásnak, illetve falukarácsonynak is, valamint az egyesület szervezésében történik a májusfa-állítás és kitáncolás is. Az alapszabályban rögzítésre kerülő településfejlesztésre is jut idő, évente több alkalommal faluszépítő akcióra kerül sor, de a legnagyobb projekt a Szabadság tér parkosítása (padok, járda, sziklakert készítése) és az Életfa felállítása volt.  A 2013-as évben az Együtt Súrért Egyesület 28.167.360.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a labdarúgópálya és a sportöltöző közötti területen történő rendezvénytér és szabadidőpark kialakítására, melynek kivitelezési munkálatai várhatóan október közepén megkezdődnek. 

>> Címlap Együtt Súrért Egyesület