Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Súri siker a neves gasztrofesztiválon

A gasztronómia fontos szerepet tölt be egy ország kultúrájában, a szakácsművészet, az étkezési kultúra pedig meghatározó az országok megítélésében. A szakácsművészek, cukrászok, pékek és vendéglátó szakemberek hazájuk nagykövetei. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül, a Tata és Környéke Regionális szervezet 12. alkalommal rendezte meg a Farsang Kupát. A gasztronómiai verseny Magyarország rangos fesztiváljai közé tartozik, a színvonal évről évre magasabb. Joggal kérdezhetik, hogy miért is számolunk be erről településünk weboldalán. Nos, a válasz: a kupán a súri származású Mezei Zoltán „B” szakács melegen elképzelt és hidegen bemutatott étel” kategóriában ezüstérmes helyezést ért el. A kiírásban fontos feltétel volt, hogy a felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehettek, s az is, hogy a csarnokban uralkodó szobahőmérsékletet is ki kellett állniuk. Mint azt a fotók és az elért helyezés is bizonyítják Mezei Zoltán elsőrendűt alkotott. Zoltánunknak nem ez az első sikeres szereplése, 2012-ben Erfurtban (ahol 1800 versenyző indult a különböző kategóriákban), bronzérmes lett. Mint azt megtudtuk, nagy tervet dédelget a jövőre nézve: idén októberben, Luxemburgban lesz a Szakács Világbajnokság, amelyen szeretne indulni.

Önkormányzatunk, településünk nevében ezúton gratulálunk az elért eredményekhez, büszkék vagyunk sikereire, s kívánjuk, hogy az év végén hasonló sikerekről számolhassunk be!

 

>> Címlap Hírek Súri siker a neves gasztrofesztiválon