Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

A Művelődési ház és a Polgármesteri Hivatal felújítása

Beruházások nélkül nincs fejlődés, ötletek nélkül nincsenek fejlesztések. Településünk a fejlesztések terén, igyekszik megragadni minden hazai és Uniós pályázati lehetőséget. Így történt ez akkor is, amikor kiírásra került az Új Széchenyi Terv támogatási rendszerében, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) konstrukciójában az épületenergetikai fejlesztésekre kihasználható pályázati felhívás. A program feltételei elérhetővé tették községünk számára, hogy megoldja a Művelődési Ház és a Polgármesteri Hivatal hatékonyabb energia felhasználását.   A pályázat beadásra került a 2013-as év végén, és legnagyobb örömünkre pozitív elbírálásban részesült. Így a KEOP pályázaton nyert 48 M Ft támogatás felhasználásával és 8,6 M Ft önkormányzati önerő biztosításával március hónapban megkezdődik a művelődési ház felújítása, majd a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai fejlesztése is.

Mivel ezek a korszerűsítések mind anyagiakban, mind munka tekintetében nagy volumenűek, ezért arra törekedik Önkormányzatunk, hogy ezekkel a fejlesztésekkel a településképen is javítani tudjon. Tehát például a Művelődési Ház esetében a munka ne „csak” egyszerű hungarocellezést, színezést, nyílászárócserét foglaljon magába, hanem lehetőségeinkhez képest egy kis fantáziát is próbálunk a kivitelezésbe csempészni. Terveink szerint a régi épületszárnyon összerendezve a földszinti portálokat, egy egységes építészeti kialakítást kapunk, s egy kis környezetrendezéssel egy modern XXI. századi épület képe rajzolódik ki a település lakói és községünk vendégei előtt. időközben elkészültek a Polgármesteri Hivatal látványtervei is, melyek szintén egy a településképbe illő nagyon szép épület képét tárják elénk.

A Polgármesteri Hivatal és a Művelődési Ház látványtervei:

 

>> Címlap Hírek A Művelődési ház és a Polgármesteri Hivatal felújítása