Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Májusi hírözön


Hol terem a májusfa, mosolyt, derűt levelezve? Ahol várja kapujában kislány, nagylány epekedve!                           Bokréta is rákerül, a nap szeme felderül..”.

Mozgalmas és színes májusról számolhatunk be honlapunk látogatóinak. Bár még áprilist írtunk, mikor április 30-án sok-sok éves hagyományunkat folytatva felállítottuk településünk májusfáját, melynek díszítésénél még a legapróbbak is lelkesen segítettek. Erős férfikezek emelték magasba a sudár jegenyét, hogy egy hónapon át hirdesse a főtéren a természet megújulását. 

 

 

 

 

 

 

„Anyukám, ültess gyorsan az öledbe, valami fontosat súgok a füledbe.

 Azt akarom mondani, hogy nagyon szeretlek, és fontos, hogy tudd; mit szeretek benned.

Ha a szemedbe nézek, csupa szépet látok, ha a hangodat hallom, csupa jót hallok.

Ha megfogod a kezem, melegséget érzek, ha megsimogatsz, akkor semmitől se félek.”

Május első vasárnapján a Művelődési házban gyülekeztek az édesanyák, nagymamák (és örömünkre még édesapák és nagypapák is), hogy megkönnyezhessék óvodásaink anyák napi műsorát. Az óvó nénik felkészítő munkájának köszönhetően a kiscsoportosok és a nagycsoportosok egyaránt sok szép verssel, énekkel készültek erre a napra. A csemeték a műsor végén boldogan adták át ajándékaikat az elérzékenyült anyukáknak, nagymamiknak. Az óvodások mellett az evangélikus parókián a második osztályosok is megható műsorral várták vendégeiket anyák napja alkalmával.

 

 

 

 

 

 

„Mindenütt Földön, vágynak valami jó után,

Minden ember keresi hol a boldogság

Sok mindent érthetsz, mégis üres marad a szív,

                             Ha nincs benne igazi érték, mely mindenen átsegít”                             

Szintén a Művelődési Házban került sor dr. Molnár Róbert „Egy perccel a halál után” című személyes jellegű előadására, melynek során mindennapi igei gondolatok, megszívlelendő tanácsok hangzottak el a kübekházi polgármester szájából. A volt politikus, parlamenti jegyző igaz megtéréséről, vallási nézeteiről, és könyveiben is megfogalmazott hitéről vallott a hallgatóságnak.A kötetlen előadás után személyes beszélgetésekre is volt idő, dr. Molnár Róbert közvetlenségével mindenkit megfogott. A Művelődési házat megtöltő nézők megvendégeléséről az Őskeresztyén Apostoli Egyház helyi gyülekezete gondoskodott, kiknek nagy szerepe volt a színvonalas program létrejöttében is.

 

 

 

 

 

 

„Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó…" írta Wass Albert. A szépséget és tisztaságot nem szabad és nem is lehet különválasztani. Településünkön májusban kiemelt figyelmet fordítottunk a környezettudatos nevelésre, környezetünk megóvására. Sor került az éves lomtalanításra, melynek során mindenki megszabadulhatott törvényes úton a feleslegessé vált dolgaitól, az általános iskolások elektromos hulladékot gyűjtöttek, melynek árát osztálykirándulásra tudják majd fordítani, de részt vettünk a TeSzedd országos szemétgyűjtő akcióban is melynek során több zsák szemetet gyűjtöttek össze községünkben és környékén a szorgos kezek. Általános iskolánk hetedik osztályos diákjai beneveztek a Járási Hivatal által hirdetett „Adj esélyt a hulladéknak” pályázatra, melyen Pressmobil elnevezésű hulladékból készített járművükkel különdíjat nyertek.

 

 

 

 

 

 

„Lánc, lánc, Eszter-lánc
Gyermekláncfű, kerek tánc
Szöszke buksi, botladozó lábak
Mosolyország pillangóján pillén járnak”

Májusban ünnepeljük a Nemzetközi gyermeknapot is, melyet az ovisok és iskolások is egyaránt nagyon vártak. A Szülői Közösségek és pedagógusok jóvoltából igazán maradandó élményben volt az idei évben része minden súri gyermeknek. Az óvodások Győrbe látogattak, ahol egy állatkertben töltött délelőtt után birtokba vehették az Ugri Park játékait, sőt még egy Mc Donalds-os Happy Meal menüt is kaptak ajándékba. Az diákok akadályversennyel kezdték a napot, majd egész napos programok várták őket az iskola udvarán. Óriás társasokkal, autóversennyel, sárkányeregetéssel múlatták a napot, arcfestők és lufi hajtogatók gondoskodtak szórakoztatásukról. Együtt szurkolt mindenki az iskola focicsapatának az Arany Kupán, és aki még nem merült ki az egy hatalmas Zumba partyn adta ki a felesleges energiáját.

 

 

 

 

 

 

 

„Azt mondják, elszállnak a gyermekévek,

A mesék helyébe a gondok lépnek.

Míg élek el nem feledem az oviban mi volt a jelem…”

Május utolsó péntekje emlékezetes marad a nagycsoportosainknak, hisz búcsút vettek óvodájuktól, és a nyári szünet után, már az iskolapadban foglalják el helyüket. A ballagók mellett a kiscsoportosok is előadták tanévzáró műsorukat a Művelődési Házban rendezett ünnepségen. A tanévzáró természetesen nem azt jelenti, hogy az óvoda becsukja kapuit, július elsejéig várják a gyermekeket, majd az egészségügyi alapfeladatok elvégzése után augusztusban már újra gyermekzsivaj töltheti be a csoportszobákat.

 

 

 

 

 

 

Aki többet szeretne megtudni településünk életéről, látogasson el önkormányzatunk facebook oldalára is, illetve honlapunkon a Súr Tv menüpont alatt megtekintheti a programokon készült videofelvételeket, a fotógalériából pedig az eseményeken készült fényképeket töltheti le.

Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

>> Címlap Hírek Májusi hírözön