Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Falunapi híradó


Június14-én tartottuk településünkön a falunapot, melyre az idei évben önkormányzatunk változatos programokkal készült, hisz ezen a napon került sor a Rendezvénytér-és Szabadidőpark ünnepélyes átadására is, amelyet a Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 28.167.360,- Ft-os vissza nem térítendő támogatásával valósítottunk meg.  A programok a park kihasználási lehetőségeire is felhívták a vendégek figyelmét, hisz nemcsak a színpadon, hanem a rendezvénytér egész területén zajlottak az események kora reggeltől. A délelőtt folyamán, az aszfaltos pályán lábteniszverseny, míg a kültéri ping-pong asztaloknál asztalitenisz versenyre került sor. A színpad melletti területen a sportlövészetben próbálhatták ki magukat a nevezők, ifi, serdülő és felnőtt kategóriában. A versenyek helyezettjei a tárgyjutalmak mellet erre az alkalomra készült érmeket is kaptak, melyeket Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony adott át a díjazottaknak a délután folyamán. 

 A versenyeket követően a Horgos testvérek TRIAL kerékpáros bemutatója kápráztatta el a nézőket, kik ügyességi kerékpározásukkal vívták ki a közönség elismerését maguknak. A sportrajongók színvonalas mérkőzésen szurkolhattak a helyi Öregfiúk válogatottjának, kik a Honvéd Öregfiúk csapatával mérték össze tudásukat.  A színpadi programok az ünnepélyes megnyitóval vették kezdetüket, melynek során Sógorka Miklós polgármester úr köszöntötte a jelenlévőket és fejezte ki köszönetét, mindenkinek, aki részt vett azokban a munkálatokban melynek eredményeképp településünk újabb közösségi térrel gazdagodhatott. A hivatalos átadás a nemzetiszín szalag átvágásával ért véget, melynek elvégzéséhez az önkormányzat nevében a polgármester úr, a projektre pályázó Együtt Súrért Egyesült nevében Pavlitzkyné Miklós Enikő, míg a kivitelező R.D.Master Kft részéről Varga Tibor úr ragadott ollót. Farkas Ágnes okleveles tájépítész – és tervező asszony munkáját gyönyörű virágcsokorral köszöntük meg. Szintén az ünnepélyes színpadi pillanatok során adta át Magos Mihály úr az önkormányzat által berki Gáborné hagyatékából nemrégiben vásárolt defibrillátor készüléket is. Díszvendégként Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, köznevelési államtitkár köszöntötte a vendégeket, a település lakóit. Beszédében nagyra értékelte a község fejlődését és további erőt kívánt a tervezett fejlesztések megvalósításához. A köszöntőket követően kezdetét vették a színpadi produkciók, a helyi óvodások műsorával, kiket az iskolások néptánccsoportja követett. A Cirill Táncstúdió fergeteges táncbemutatói az akrobatikus tánc, mazsorett és latin tánc műfajában egyaránt elkápráztatták a nézőket. A falunap zenei kínálata széles skálán mozgott, a Fourtissimo zenekar örömzenéjét a Bakonyszombathelyi Rock Színpad slágerei követték, kora este Csocsesz szórakoztatta a vendégeket, majd a Thunder Jack Miskolcról érkező csapata alapozta meg az éjszakai hangulatot. A fáradhatatlan táncos lábú bálozók hajnalig ropták az Elektron Band zenéjére. A színpadi műsorok mellett ingyenes játékpark várta a gyermekeket fakörhintával, ügyességi játékokkal délutánra pedig az aszfaltkréták is előkerültek. A falunapra kilátogatók nosztalgia Ikarus busszal járhatták be Súrt, vagy Volvo kamionokat próbálhattak ki a Szőlőhegyre vezető úton. Köszönet a szervező önkormányzatnak a kellemes napért, és a vendégeknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt!

A rendezvényen készült fotókat a Képgalériák menüpont alatt, míg a videókat a Súr TV menüpont alatt tekinthetik meg honlapunk olvasói.

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Falunapi híradó