Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Mozgalmas augusztussal búcsúzott a nyár

A csendes júliust mozgalmas augusztus követte településünkön. Rögtön a hónap elején vendégeket fogadhattunk: az erdélyi Sepsiszentgyörgyről és környékéről a testvériskolai program keretében diákok és kísérőik érkeztek Súrra.

A nálunk töltött egy hetet a családi nap mellett, szervezett programok tették színesebbé, melyek keretében nemcsak Budapestet, de Székesfehérvárt és Tapolcát is megismerhették a látogatóink. A helyi házigazdák szívélyes fogadtatását, a családok kedvességét kellemes hangú levélben köszönték meg vendégeink, és jövőre szeretettel várnak mindenkit Erdélybe. Augusztus 15-én „1út nagyrendezvény a Mária Úton-zarándoklás a társadalmasításért” projekt bemutatására került sor az Evangélikus Parókián, hol a Mária Út szakemberinek előadása mellett ismertették a zarándokút mentén található értéketeket is. 

A szokásos augusztus 20-án tartott súri búcsút az idei évben megnyújtottuk, kihasználva a rendezvénytér adottságait. Nemcsak a körhintázni vágyóknak teljesült a kívánságuk, sport- és zenei programok egyaránt várták a hosszú hétvégén a kikapcsolódásra vágyókat. A sportolás szerelmesei több lehetőség közül válogathattak: futás, foci, tenisz, zumba, de a ping-pong asztalok sem álltak üresen a búcsú ideje alatt. A XXIII. Sárkányi őrület futóverseny rövid távjait helyben lehetett lefutni, míg a félmaratonon indulókat busszal szállítottuk Bakonysárkányba, ahonnan a rajtot követően a 21,2 km-es táv után értek a futók Súrra. A futóversenyen 4 km-es távján id. Sági Miklós, és ifj. Sági Miklós már rutinos,eredményes résztvevőiként szerepeltek. A hosszú távon az idei évben először izgulhattunk súri indulókért, Hege Dániel, Hege Sámuel, Pék László és Mrázik Ádám dobogós helyezést értek el, reméljük jövőre is szurkolhatunk nekik. Az első Súr Open teniszbajnokságra nem csak helyiek neveztek, az izgalmas délután eredményeként Végh Tibor - ifj. Végh Tibor páros állhatott a dobogó legfelső fokára, őket követte Pápai Máté és Horváth Márk, valamint Sáhó Tivadar-Kósz Krisztián kettőse. Kiválóan szerepelt még Mészáros Tamás és Sógorka Miklós, valamint Baranyi Attila és Lovas Tibor párosa is. A focit kedvelők szombaton az U14-es csapatunkat buzdíthatták, szerdán a Súri Búcsúi Vándorkupára került sor, ahol szoros küzdelem árán, de helyben maradt a kupa! Köszönjük minden sportolónak a sportszerű játékot, szurkolóknak a részvételt!

 

 

 

 

 

 

Természetesen nincsen búcsú zenei programok nélkül. Hétfő este a Continental Singers énekegyüttes fiatalokból álló társulata közel két órás műsorral kápráztatta el a közönséget, de a könnyű műfaj kedvelőinek sem kellett keseregni, discó és mulatós zene is várta egy-egy este a táncolni vágyókat. A körhinták az idei évben is karszalagos rendszerrel működtek, ennek köszönhetően kicsik és nagyok a nap nagy részébenszinte ingyen használhatták a hintákat, ugrálóvárat, kisvonatot. A rendezők örömére visszatér Súrra a régi búcsúk látogatottsága, hangulata.

 

 

 

 

 

 

Az augusztussal lassan elbúcsúzott a nyár. Bízunk benne, hogy ez a három hónap sok élményt nyújtott a helyi, és az ide látogató vendégnek is egyaránt!

Nemsokára itt az ősz,
Barna levél kergetőz.
Utcahosszat nagy a lárma,
Pajtik mennek iskolába.

Nem baj, hogy elmúlt a nyár,
Minket az iskola vár.
Új pad, új könyv, irka, táska,
Jóbarát lesz nemsokára.

 

>> Címlap Hírek Mozgalmas augusztussal búcsúzott a nyár