Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Szüreti mulatság

Szeptember 27-én a szüreti mulatság alkalmával újra benépesült az idei év nyarán átadott Rendezvénytér-és Szabadidőpark. Már a délelőtt folyamán szorgos kezek öltöztették őszi díszbe a színpadot, rotyogott a babgulyás az üstben, és folyamatosan gyülekeztek lovasok és kocsisok, traktorosok, hogy, hogy ebéd után elindulhasson a vidám szüreti menet. A felvonulókat mindenhol szeretettel fogadták, bőségesen megvendégelték őket. Első állomáson, a Kokas tanyán az ovisok arattak nagy sikert műsorukkal. A sok finomság mellől nehezen kerekedett fel a menet, pedig még több megálló is várt rájuk. 

A Fiser kocsmánál és a Ka-Ba-La pékségnél a negyedik osztályosok furulya és citera zenéjével örvendeztették meg a vendéglátókat és az összesereglett nézőket.  Az idei évben az Akai utcában új megállónál a Reál boltnál vendégelték meg a szüreti menet résztvevőit. A szüreti felvonulás hangulatát itt Balázs Attila csikós-bemutatója növelte, aki lovával később a rendezvénytéren is fergeteges bemutatót tartott. Egyre jobb hangulatban haladt tovább a menet, míg elérkezett a Sógorka vendéglőhöz. Itt a legkisebbek érdemeltek ki hatalmas tapsot néptáncbemutatójukkal. A szüreti mulatság programjai ezt követően a Csatkai utcában a rendezvénytéren folytatódtak, ahol lovaglási, lovaskocsikázási lehetőségek mellett színpadi programok is várták az érdeklődőket. Az óvodások, iskolások műsorát a Tajtiboy fellépése követte. A közismert dalokat vidáman énekelte együtt a közönség az előadókkal, kiknek közvetlensége mindenkit levett a lábáról. Az éjszakai zenét a Várgesztesi vagányok szolgáltatták. Az idei szüreti mulatság egybeesett az „Itthon vagy-Magyarország szeretlek” programsorozatával, így részesei lehettünk az országos megmozdulásnak, melynek során a Kossuth rádió is élő adásba kapcsolt településünkről.

A rendezvényen készült fotókat, videofelvételt a képgaléria és a Súr tv menüpont alatt, illetve településünk facebook oldalán is megtekinthetik.

>> Címlap Hírek Szüreti mulatság