Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Súri december

Bár a hó csak karácsony után érkezett meg, de településünkön a december hó nélkül is tartalmasan telt. Az ünnepekre készülve napról-napra szebb lett környezetünk, egyre több dísz jelezte közeleg az advent, a Mikulás, a karácsony ideje. Először az adventi koszorú készült el, majd az általános iskola diákjai és az óvodások által díszített fenyők is kikerültek a Szabadság térre. Rénszarvasok, apró „télmanók” bújtak mag a bokrok között és emlékeztettek bennünket az ünnepek közeledtére.

 

 

 

 

 

November utolsó vasárnapján meg is kezdtük a programok sorát. A Katolikus Gyülekezet műsorának kíséretében felgyulladt az első adventi gyertya, melyet sorban követett a többi. 14-én az Őskeresztyén Apostoli Egyház örvendeztette meg műsorával a gyertyagyújtáson megjelenőket, majd 21-én az Evangélikus Felekezet programjára került sor. Ezen a napon hirdettük ki, „Adventi csoda” című pályázatunk eredményét is: Szvák Gergő (Ácsteszér), Vachtler Kata és Ágnes (Súr) és Takács Dorina (Súr) részesült munkájáért tárgyjutalomban.

 

 

 

 

 

 

Az evangélikus parókián is több programot szervezett decemberben lelkészünk: adventi koszorú készítésre gyülekezhettek a lelkes gyerekek és felnőttek, valamint advent utolsó vasárnapján meghitt karácsonyi készülődésre került sor.

 

 

 

 

 

 

A Télapó is megérkezett Súrra a gyerekek nagy örömére. Ellátogatott az óvodába, ahol a kicsik versekkel, dalokkal várták, sőt a bátrabbak még az ölébe is beleültek. A nagyobbakat sem hagyta ki az ajándékosztásból Mikulásunk: az iskolába szánon érkezett rénszarvasai és manói kíséretében. Este még az otthonukban is meglátogatta a súri gyerekeket, majd miután kipihente magát másnap a falukarácsonyon is volt ideje édességet osztogatni.

 

 

 

 

 

 

Bár ezen a napon hó helyett eső hullt, de sokan kilátogattak a Szabadság térre, a falukarácsonyi ünnepségre. Az óvodások és iskolások szereplése mellett a komáromi „Mingyá” együttes és a Bakonyszombathelyi Rock Színpad ünnepi műsorát is élvezhették a látogatók. Aki melegedni szeretett volna a Polgármesteri hivatalban kézműveskedhetett, de nem maradt el a hagyományos Önkormányzati díjak átadása sem. Elismerésben részesült az idei évben Nyári Antal és Bárdosiné Maris néni. Forralt bor, tea, lángos és sütemény várta az ünnepségre látogatókat.

 

 

 

 

 

 

Lassan elérkezett a karácsony, és vele a téli szünet az oktatási intézményeinkben. Az utolsó tanítási napon diákjaink kora reggel meglepetést találtak az iskola karácsonyfája alatt, a Szülői Közösség ajándékát, melyet az osztálytitkárok juttattak el osztályaiknak. A délelőtt folyamán az evangélikus templom épületében került sor a karácsonyi ünnepségre. A betlehemezést nem csak itt mutatták be a negyedik osztályosok, az ünnepek előtt régi szokás szerint járták a falut, és megörvendeztették a lakosságot figyelmességükkel.

 

 

 

 

 

 

Ezen a napon adtak számot zeneiskolásaink tudásukról, koncertjüket hallgatva büszkén mondhatjuk, hogy a három hónap munkája meghozta gyümölcsét, nagyon színvonalas műsor után tapsolhattak a nézők. Nemcsak a „zenészeink”, néptáncosaink is öregbítették településünk hírnevét, kik Rédén léptek fel műsorukkal nagy sikert aratva.

 

 

 

 

 

 

A karácsonyvárás azonban nem csak az iskolában, hanem az óvodában is nagy hagyománnyal bír. Már az ünnep előtt mindkét csoportban zajlott az izgalmas készülődés, díszek, mézeskalácsok, rajzok készültek a csoportfoglalkozásokon.

 

 

 

 

 

 

Majd a karácsony előtti utolsó pénteken mindkét csoportban gyönyörű karácsonyfa állt, alatta sok-sok ajándékkal. Nem maradt el az idei évben sem a verselés, éneklés, de természetesen mindenki a csomagok kibontását várta. Nagy örömmel próbálgatták az új játékokat, melyek megvásárlásához a Szülői Közösség is hozzájárult.

 

 

 

 

 

 

Mozgalmas december, és mozgalmas év áll hát a súriak mögött. Így az új év közeledtével kívánunk mindenkinek áldott, békés új esztendőt és látogassanak el jövőre is településünkre, hisz Súr és a súriak szeretettel várnak mindenkit.

 

>> Címlap Hírek Súri december