Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Kapunyitogató a megújult Kultúrházban

Élettel telt meg a Kultúrház 2015.03.13-án, ekkor került sor ugyanis a Kapunyitogató rendezvényre, melynek keretében megtörtént a megújult Művelődési Ház ünnepélyes átadására is.  Sógorka Miklós polgármester úr köszöntését követően a Nemzeti Művelődési Intézet képviseletében Pálmai Éva nyitotta meg az Újra öltünk – és örökítünk program keretében a helyi alkotók által készített hímzések kiállítását. Ezt követően került sor a Művelődési ház ünnepélyes átadására. Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőasszony, köznevelésért felelős államtitkár beszédében nagy hangsúlyt fektetett a művelődés terének további hasznos kihasználására, majd a köszöntők után a kivitelezővel közösen átvágták a nemzeti szín szalagot, mellyel megnyitották immár hivatalosan is a felújított Kultúrházat a látogatók előtt. Az ünnepi beszédeket követően a XXI. Amatőr Népművészeti fesztivál fellépői szórakoztatták a közönséget. A Bajóti Asszonykórus, a Kerékteleki Népdalkör a Pótkerék gitártrió kíséretében szebbnél-szebb dalokkal, míg Baracs Szilvia, Baracs Zsolt és Szabó Tibor pedig néptánctudásával kápráztatta el a közönséget. Az előadások után kötetlen program keretében fergeteges táncház vette kezdetét, ahol együtt ropta kicsi és nagy, idős és fiatal, a vállalkozó szelleműek pedig kipróbálhatták a gyertyaöntés tudományát. A délután folyamán mindenki megcsodálhatta a helyi amatőr művészek alkotásait. 

A Kapunyitogató alkalmából kiállításra kerültek Molnárné Sógorka Veronika gyertyaöntő alkotásai, Kuglics Éva festett üvegei, Sárközi Alíz grafikái, valamint a helyi hímző-kör által készített terítők, díszpárnák. Kivetítőn Kruskáné Pék Zsuzsanna és Mrázik Orsolya amatőr fotósok képeit lehetett megcsodálni. Sógorka Miklós polgármester úr szavaival élve:”A súriak egy álma az átadási ünnepséggel fizikálisan beteljesül. De ebbe az épületbe pezsgő életet kell tölteni, színes és tartalmas programokkal kell igyekeznünk megtölteni. Hiszen további fejlődésünknek, erős vidéki létünk kiteljesítésének fontos eleme lehet a kulturális és közösségi életünk fellendítése. Életképességünk megerősödik, ha a megvalósult beruházást közösségépítésre, az itt élő, helyi lakosok igényeinek kielégítésére is fel tudjuk használni. Az ember önmagát igazán csak közösségben találhatja meg… Kívánom, hogy ezt az 1950-es években megépült művelődési házat, melyet most így 60 év elteltével sikerült korszerűsítenünk, még legalább ugyanennyi évig használhassuk és dolgozzunk együtt azon, hogy élhetőbb közösségként a Bakonyalján Súr legyen a jövőben a közösségi és kulturális élet egyik kedvelt központja.”

A Kapunyitogatón készült fotókat honlapunkon a képgaléria menüpont alatt találják, a programon készült felvételeket pedig a Súr TV ikonra kattintva nézhetik meg. Polgármester úr megnyitó beszédét, melyben bővebb információkat tudhatnak meg a felújításról, a Művelődési házról ide kattintva olvashatják el az érdeklődök.  

>> Címlap Hírek Kapunyitogató a megújult Kultúrházban