Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Súron Franciaország nyerte a labdarúgó EB-t!

A magyar labdarúgó válogatott Norvégia fölött aratott kettős győzelmével 44 év után jutott ki ismét Európa Bajnokságra. A siker minden szurkolót megmozgat, ennek örömére 24, többségében súri fiatal a FIFA16 számítógépes program segítségével lejátszotta az EB mérkőzéseit. Az ötletgazda a súri Teleház munkatársa, István Schneider volt. A jelentkezési határidőig többen jelezték részvételi szándékukat, mint ahány csapat az EB-n szerepelhet, ezért sorsolással dőlt el a játékosok névsora, illetve hogy ki melyik csapat színeiben versenyezhet. A csoportbeosztás és a mérkőzések sorrendje az UEFA szabályrendszere szerint került lebonyolításra. Sajnos Nemzeti Válogatottunk nem jutott tovább a csoportjából, az elődöntőbe Franciaország (Mészáros Tamás), Izland (Láng Gábor), Csehország (Baranyi Norbert) és Horvátország (Mészáros László) jutottak. A tornát végül a házigazda Franciaország színeiben versenyző nyerte meg a döntőben Izland (Láng Gábor) legjobbjait hosszabbítás után, 11-es párbajban legyőzve. A díjak átadására 2016. április 10-én került sor, ahol a győztest egy magyar válogatott mezzel jutalmaztuk, a második helyezett jutalma egy nemzeti színű szurkolói sál, a harmadik helyezett egy szurkolói bögrét, míg a negyedik helyezett egy szurkolói karpántot kapott. A díjakat Sógorka Miklós polgármester adta át.
A torna mérkőzéseit kiértékelve abban mindannyian egyetértettünk, hogy a számítógépes konzolokat kezelő játékosok tudása jobban érvényesült, mint a nemzeti 11-ek labdarúgóinak képességei. Éppen ezért az esélylatolgatás során bizodalmunkat fejeztük ki a csoportból való továbbjutás iránt.
Terveink között szerepel, hogy Dzsudzsák Balázsékkal a fociszerető súri fiatalok személyesen találkoznak még a labdarúgó EB-re való kiutazás előtt a Telki edzőtáborban. Ennek érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnökének, Khéner László úr segítségével felvettük a kapcsolatot a Válogatottal, és bízunk benne, hogy létrejöhet a találkozás.

 

>> Címlap Hírek Súron Franciaország nyerte a labdarúgó EB-t!