Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Május a gyermekek hónapja

Tavasszal süt a nap, ébredez a reggel,
boldogság költözik akkor a szívünkbe.
Búcsúzik a vén hold, helyet ad a napnak,
a hosszú tél után sugárzik a hajnal.

Farsang, húsvét, pünkösd,
nőnap, anyák napja,
gyermeknap és ballagás,
öröm, sírás, kacagás.

Így van ez minden évben településünkön is. Köszöntjük a tavaszt a májusfa állításával, óvodásaink köszöntik az édesanyákat anyák napja alkalmából.  De a május az a hónap, amely igazából a gyermekeké. Községünkben is próbáltunk programokkal kedveskedni a jövő nemzedékének. A könyvtárban LEGO kiállítás várta a családokat, a legkisebbektől a legnagyobbakig minden érdeklődő kipróbálhatta a labdarúgást nyílt edzés keretében, s reméljük, sokukat köszönthetünk majd a súri utánpótlás csapatokban.  A leginkább várt esemény azonban a gyermeknap volt. Májusban ebből az alkalomból ovisaink Veszprémbe, az állatkertbe látogattak, ahol nagyon kellemes napot töltöttek el. Nem csak a rácson keresztül csodálták meg az érdekesnél-érdekesebb állatokat, hanem az állatsimogatót is kipróbálták, sőt a fókák etetését is megnézhették. Iskolásaink helyben szórakoztak. A gyermeknapi akadályversenyt követően az iskola udvarán felállított „Kiütlek” ugrálóban próbálhatták ki reflexeiket, arcfestés, buborékfújás, vízibomba-játék várta őket. Nem maradt el az „Arany kupa” labdarúgó rangadó sem, és kerékpáros, sőt rolleres ügyességi versenyen is összemérhették a jelentkezők a tudásukat.

 

 

 

 

 

 

A település minden gyermeke részese lehetett a szervezett programoknak, s bizony érezhető már, hogy közeleg a nyári szünet, a pihenés, kikapcsolódás ideje. Hogy mindez kézzelfoghatóbb legyen, május utolsó pénteken megtartottuk óvodánk tanévzáró és ballagási ünnepségét is. Már kora reggel nagy volt a sürgés-forgás az óvoda udvaron, a Szabadság téren. Helyére kerültek a virágok, lufik, hogy a szép környezettel megadják az ÜNNEP hangulatát.  A gyönyörű napsütéses időben 16 gyermek vállára került ballagó tarisznya, ők azok, akik szeptembertől már az iskolapadot koptatják az óvodai játékok helyett. Az „óvodazáró” műsoron a kiscsoportosok, középsősök is megmutatták mennyit ügyesedtek, „dolgoztak”, játékosan okosodtak egy esztendő alatt. A nagycsoportosok műsora alatt sok felnőtt sírt a meghatottságtól, de a leendő iskolások csillogó szemekkel, boldogan nevetve  vették át az ajándékokat és búcsúztak az óvodai élettől, hogy szeptemberben kipihenten, élményeket gyűjtve kezdhessék a még ismeretlen iskolai éveket.

 

 

 

 

 

 

A gyermeknapokon, évzárón készült fotókat honlapunkon a „fotógalériában” tekinthetik meg, míg a programokon készült videofelvételeket a „ Súr TV” menüpont alatt láthatják.

>> Címlap Hírek Május a gyermekek hónapja