Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Elkészült az Akai utca

Egy régi vágyunkat sikerült megvalósítanunk az Akai utca útburkolatának helyreállításával. A Deák utca kereszteződésétől az Akai utca végéig, valamint a Hársfa utcában az Akai utca elágazásától az Urasági szőlő feljárójáig zajlottak a munkálatok, melyek során közel 900 méter hosszúságban készült új útburkolat, valamint a Béke utca és az Attila utca közötti csapadékvíz elvezető árok 70 méter hosszúságban került helyreállításra.

A pályázati program keretében az útszakasz helyreállítása valósult meg (ezt támogatta a Belügyminisztérium), a fejlesztési munkálatokra, mint például útalap megerősítés, útszegély építés nem kerülhetett sor. Annak érdekében, hogy az útszakasz sokáig a lakosság rendelkezésére álljon, Önkormányzatunk szükségesnek gondolja a teherforgalom kizárását erről az útszakaszról. Egyrészt az útburkolat teherbírása miatt, másrészt pedig a lakosság nyugalmának biztosítása érdekében. De a kizárás nem jelentheti a megszüntetést!

A településünkön oly fontos erdőgazdaság és a mezőgazdaság tevékenységek számára a közlekedést biztosítani kell. Ennek megoldására két alternatív útvonal kínálkozik:

-          az egyik, amelyik akár már most is használható útvonal esetében kénytelenek vagyunk a horgásztó irányából a Széchenyi utcáig beengedni a járműveket, és a Széchenyi utcára terelve a forgalmat, így a Bakonycsernye felé vezető országos közútra a „malomi kanyarban” csatlakozhat a tehergépjármű

-          a másik lehetőség jelenleg még csak elgondolás szintjén létezik. Az „idősebbek” bizonyára emlékeznek rá, hogy az Akai utcával párhuzamosan (kertek végében) az Urasági szőlő útjára csatlakozott egy földút. Régen ezt használták a tehergépjárművek, traktorok. Ennek az útnak a helyreállításával már a Széchenyi utcáig sem lenne szükséges beengedni a tehergépjárműveket.

Mindegyik megoldás újabb kiadásokkal jár az önkormányzat szempontjából. Közlekedési táblákat szükséges kihelyezni, bár a tapasztalat szerint hiába a tábla, ha azt nem tartják be a közlekedők. A közlekedési szabálysértők bírságolására az önkormányzatnak nincs lehetősége, azokkal szemben csak a rendőrség intézkedhet. De nem szükséges tetten érni az elkövetőt, a térfigyelő kamera felvétele elég bizonyító erővel bír. Másik megoldás lehet a közlekedési tábla helyett, vagy azzal együtt az út kordonokkal történő leszűkítése.

Még mielőtt bármilyen intézkedést tenne az önkormányzat, köszönettel vennénk, ha a Tisztelt Lakosság ebben a kérdésben véleményt formálna. Kérjük szavazatával - egyetért az Akai utca teherforgalom korlátozásával kapcsolatban, vagy nem támogatja azt – segítse munkánkat.

Szavazatát a "Submit" gombra kattintva küldheti el ide kattintva: Szavazás-Akai utca forgalomkorlátozása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Elkészült az Akai utca