Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Lakossági tájékoztatás súlykorlátos utak használatáról

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS - behajtási engedély kérése súlykorlátos utakra

Jogszabály: a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény, a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól szóló 5/2004. (I. 28.) GKM rendeletében, az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII.21.) KM

Fontos tudnivalók:

A közút forgalmi rendjét – ha jogszabály másként nem rendelkezik – a közút kezelője alakítja ki.

A közutak állagának védelme és a közúti közlekedés biztonsága érdekében Súr község területén az alábbi önkormányzati utakon forgalmi korlátozások bevezetése vált szükségessé:

Akai utca, Dankó utca, Attila utca, Béke utca, Táncsics utca, Hársfa utca egy szakasza (az urasági szőlőbe vezető úttól), Rákóczi utca, Árpád utca

A korlátozás alól a közút kezelője eseti behajtási hozzájárulással felmentést adhat a korlátozással érintett területen lakó, ott telephellyel rendelkező, vagy oda (onnan) áruszállítást végző természetes személy, jogi személy és jogi személyiség nélküli gazdasági társaság részére.

A behajtási engedély megkéréséhez a www.sur.hu oldalról az önkormányzat/önkormányzati hivatal-letölthető nyomtatványok" menüpontról tölthető le formanyomtatvány, illetve a kirendeltségen ügyfélfogadási  időben papír alapon beszerezhető. Az engedély iránti kérelmet minimum a behajtás időpontja előtt 5 nappal be kell nyújtani a gépjármű forgalmi engedélyének másolatával együtt. (Sürgős esetben azonnal kérhető, ügyfélfogadási idő alatt.) A kérelem és melléklete elküldhető a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.vagy This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre is.

Az eljárás díja: Jelenleg az engedély kiadásának, illetve a súlykorlátozással érintett utakra engedéllyel történő behajtása díjmentes.

Ügyintézési határidő:5 nap

Ügyintézés helye:      Bakonyszombathelyi KÖH Súri Kirendeltsége

2889 Súr Szabadság tér 1.

Ügyintéző neve, elérhetőségei:       Kadlecsik Gyöngyi

tel.: 34/375-220

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vargáné Benis Ágnes

tel.: 34/375-033

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

>> Címlap Hírek Lakossági tájékoztatás súlykorlátos utak használatáról