Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Közlekedj ÖKO-san - Mobilitás hete 2016

„Itt van ősz, itt van újra”...s ha már itt van, akkor köszöntsük jobbnál-jobb programokkal! Így gondoltuk ezt Súron is. A szeptember 1-i iskolakezdést követően hamarosan sor került az első igazi őszi programunkra. Az idei évben is csatlakoztunk a ’”Mobilitás hete-autómentes nap” elnevezésű rendezvénysorozathoz, melynek célja a környezettudatos magatartás propagálása, a mozgás, sport népszerűsítése. A programok sorát a „lovaskocsi-taxi” kezdte, melynek keretében  lovaskocsival mehettek a gyermekek az iskolába, kiváltva ezzel a családi autót (is). A nagy érdeklődés végett többször is fordult Feri bácsi és Marci bácsi - a gyermekek nagy örömére! A lovak mellett természetesen a hét folyamán többször előkerültek a kerékpárok is. A Bodajk-Ászár útvonalon rendezett csatlakozós kerékpártúra lelkes csapatához Súron 20 fő kapcsolódott be! Gyerekek, felnőttek nyomták lelkesen a pedált, és bizony többségük végigtekerve a távot és a kisbéri körforgalom kerékpáros-avatását is megtette.

 

 

 

 

 

 

Kerékpároké volt az egyik főszerepe a Duatlonos" erdőjáráson is, mikor lelkes csapatunk „Gomabarangolásra” indult a régi vadászház felé. 

Az út során nem csak a gombákról, hanem az erdő életéről is sok érdekes dolgot megtudhattunk Vera néninek és Gábor bácsinak köszönhetően. Az iskolások programjai között szerepelt a szőlőhegyi váltófutás - melynek során a legkitartóbb harmadikosok közel 1,5 kilométert gyalogoltak, futottak, de futóverseny, ügyességi akadályverseny is. A résztvevők jutalma nem maradt el, a kellemes fáradság mellé mindenki ajándékot is kapott! A Mobilitás hetének programjaiból a legkisebbek sem maradtak ki, óvodások mérték össze ügyességüket motoron, futóbiciklin és kerékpáron! A környezetbarát gondolkodás jegyében kézművesfoglalkozást is tartottunk, ahol a gyermekek kedvükre készíthettek ha nem is szélkereket, de egy szélmalmot.

 

 

 

 

 

 

A Mobilitás hetének zárónapja az Autómentes nap. Ezen a napon a tavalyihoz hasonlóan Önkormányzatunk kereste a település kiemelkedő teljesítményt nyújtó kerékpárosait! A 2016.év Autómentes napján díjaztuk Benis Endréné, Erzsi nénit, aki közel 80ezer kilométeren használta kerékpárját az elmúlt 30 év során, és szintén díjaztuk a Géringer családot, kik rendszeres "családi" kerékpározók! Gratulálunk mindenkinek, és további balesetmentes kerékpározást kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 A Mobilitás hetének programjaira Önkormányzatunk a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet által kiírt  pályázaton nyert támogatást. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés az előző évekhez hasonlóan jövőre is      folytatódik és újra jobbnál jobb programokon találkozhatunk 2017 szeptemberében! 

A Mobilitás hetén készült fotókat megtekinthetik honlapunkon a képgaléria menüpont alatt.

>> Címlap Hírek Közlekedj ÖKO-san - Mobilitás hete 2016