Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Éljen a súri szüret - 2016

„Adj´ Isten súriak, fiatalok, vének,

Meghoztak bennünket a táltosok, a mének.

Kedves egybegyűltek, kik itt körül álltok,

Csituljatok kissé, ne járjon a szátok!

Szóljon gyorsan mindenki sógornak, komának

Eljött az ideje a felvonulásnak!

Itt mulat a falu apraja és nagyja

Búját és bánatát mindenki elhagyja!

Bor folyik a csapból, ihatja, ki bírja

S ki azt nem szereti - azt várja a sörcsap!”

Az idei szüreti felvonulásunkra október 1-én került sor, így egy mini októberfestet is varázsolhattunk a rendezvénytérre, ahol a mulatság során csapra vertük az Akai utca átadásáról megmaradt söröshordót is. A közterületeket már hét közben feldíszítettük, ezzel hirdetve a közelgő eseményt. Szombat délelőtt a színpadra is igazi őszi-szüreti dekorációk kerültek, főtt a gulyás, mindenki izgatottan várta a délutáni programokat. Hamarosan érkeztek is az első lovaskocsik, lovasok, kiket erre az alkalomra készített díjszalagokkal vártunk. A kisbíró átvette a falu vezetését, köszöntötte az egybegyűlteket és végre elindult a traktorokkal tarkított menet. A szüreti menet első állomása a Kokas –tanya volt, ahol a vendéglátók kedvességét az óvodások műsorával hálálták meg a felvonulók. A szíves vendéglátásnak köszönhetően nehezen indultunk tovább, pedig a Fikner sörözőnél és sokan vártak bennünket. Kisbírónk köszöntője után csendültek a poharak, majd indult a tánc: mazsorettesek és néptáncosok kápráztatták el a nézelődőket tánctudásukkal. A felújított Akai utcám is csattogtak a lovak patái, a Real boltnál Koltai Ibolya várta az egyre vígabb felvonulókat. utolsó állomásként a Sógorka vendéglőnél pihentek meg a lovasok, míg a mazsorettesek és néptáncosok fáradhatatlanul ropták. Itt csatlakozott a felvonulókhoz Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony is, aki a rendezvénytéren ünnepi beszédével megnyitotta a 2016-os szüreti mulatság színpadi programjait. Óvodások, iskolások, helyi és a tárkányi mazsorettesek, furulya, nótaszó és tombola várta a vendégeket, s míg a felnőttek vidáman beszélgettek, addig a gyerekek a légváron és az elektromos kisautókon múlatták az időt. A tartalmas délutánt utcabál zárta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szüreti felvonuláson és mulatságon készült fotók honlapunkon a képgaléria menüpont alatt, míg a videók a Súr Tv menüpont alatt találhatók.

>> Címlap Hírek Éljen a súri szüret - 2016