Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Egy éve adták át a napelemes rendszert

Önkormányzatunk 2015-ben a KEOP pályázat keretében 18.161.915,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a művelődési ház, az óvoda és a polgármesteri hivatal épületek napelemes rendszerének kiépítésére. A kivitelezési munkálatok 2015. július hónapban kezdődtek meg, majd a megvalósult napelem beruházásokat 2015. október 1-én kapcsolta a hálózatra az E-ON. A művelődési ház és az óvoda épületére 40–40 db (10-10 kv teljesítményű), míg a polgármesteri hivatal épületére 20 db (5 kv teljesítményű) napelem rendszer kerül telepítésre. A beruházás jelentős megtakarítást eredményezett önkormányzatunk költségvetésében. 1 év elteltével a héten megkaptuk az elszámoló számlákat is, mely szerint a

·         Művelődési ház esetében 475.478,- Ft 

·         Óvoda esetében 361.697,- Ft

·         Hivatal esetében 455.881,- Ft

összegeket, összesen 1.293.056,- Ft-ot fizetett vissza az áramszolgáltató önkormányzatunknak! 

A 21. század legfontosabb kulcskérdése az energiaellátás. A legfontosabb környezeti probléma az energiahordozók elégetéséből származó széndioxid csak növekszik, aminek következmény a Föld éghajlatának megváltozásához vezet. Ezért olyan rendszereket fejlesztettek ki, amelyek úgy termelnek energiát, hogy ezzel ne szennyezzék a környezetet. A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő. A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása, megvalósítása értékálló, hosszú távon is kiszámítható, és mint láthatjuk pénzügyileg megtérülő!

>> Címlap Hírek Egy éve adták át a napelemes rendszert