Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Épülünk és szépülünk

A tavalyi évben kiérdemelt „Magyarország legszebb fekvésű települése” cím elnyerését követően az idei évben újult erővel láttunk neki közterületeink szépítésének. A közmunkaprogram mellett önkéntesek segítségét is folyamatosan igénybe vettük a munkálatokhoz. Molnár János dísznövénykertész javaslatát átgondolva úgy döntöttünk, hogy településünk közterületeire Magyarországon is különleges növényeket ültetünk, ezzel tovább fokozva településünk turisztikai vonzerejét, valamint a helyi lakosság számára is esztétikus környezetet teremtünk. Szakmai ismereteinek segítségével elkészült a beszerzésre kerülő növények listája, majd a növényritkaságokat el is ültettük településünk több pontján. Bízunk benne, hogy sok-sok éven keresztül gyönyörködhetünk majd a kifejlett japán császárfa, tulipánfa, perzsa varázsfa, galambfa, amerikai hópehelyfa és társaik virágzásában.

A díszfák és cserjék ültetése mellett Takács Judit szakértő segédletével egy „súri rozárium” kialakítása is megtörtént a Szabadság téren. Az önkéntesek segítségével 165 rózsatő került végleges helyére. Elkészült a virágágyás az Árpád utca kereszteződésében található parkolónál is, így büszkén mondhatjuk, hogy hamarosan az év minden szakában, a település legtöbb pontján gyönyörködhetünk a szebbnél szebb növényekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban nem csak parkosítással foglalkoztunk az év első harmadában. A rendezvénytéren is folytatódtak a területrendezési munkák: a nyílt árkot megszüntettük, a csapadékvíz elvezetését draincső beépítésével biztosítjuk. A vendégek, gyermekek legnagyobb örömére ugyanitt készül egy új függőhíd is, melynek a pillérjei már állnak. Terveink szerint ezen a területen a garázs melletti építőanyag telephelyet felszámoljuk, majd itt is megkezdődhet a terület rendezése, parkosítása. A közhasznú dolgozók által felújításra kerültek a Pipitér játszótér játékai, megtörtént a Damjanich utca buszmegállójának festése, az Árpád utcában az összedőlt árok helyén csapadékvíz elvezető kiemelt szegély készült. A tavalyi évben felújított Akai utca és a településközpont tehermentesítésének érdekében járhatóvá tettük a Széchenyi utca folytatásában és a malomnál lévő külterületi utakat, valamint megkezdtük egy rövidebb szakasz járhatóvá tételét is. A súri horgásztó felé vezető út padkázására is sor került. Régóta esedékes volt már az evangélikus gyülekezet udvarán lévő kis-tó tisztítása, rendbetétele is. Áprilisban erre is sort kerítettünk, kikotortuk a tó medrét, a kotrásából kikerült földdel a patakpartot feltöltöttük így az iskolakertbe a híd áthelyezésével biztosítani tudtuk a közlekedést.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beszámolónk végén egy várva-várt örömhírt szeretnénk megosztani olvasóinkkal: sok próbálkozás után végre támogatásban részesült az Attila utca helyreállítására benyújtott pályázatunk! Az igényelt 23.888.000,- Ft összegű támogatással hagyta jóvá kérelmünket Pintér Sándor Belügyminiszter Úr, amelyhez önkormányzatunk 2.655.000,- Ft önerőt biztosít. A helyreállítási munkák az útburkolat és a károsodott csapadékvíz elvezető árkokat érinti, amelyekre a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a nyár folyamán kerülhet sor. A beruházás megvalósulásával jelentősen javulni fog az utcában lakók és az arra közlekedők életminősége és csökken majd a balesetveszély.

Mindannyiunkat örömmel tölt el településünk szépülése, fejlődése. De ne feledjük: szintén mindannyiunk közös felelőssége és kötelessége, hogy vigyázzuk és óvjuk a mi kis világunkat, ahol mindennapjainkat éljük!

Ha még több fotóra, információra kíváncsi a településünkön folyó munkálatokról, eseményekről látogasson el facebook oldalunkra!

>> Címlap Hírek Épülünk és szépülünk