Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Fejlesztések községünk karácsonyfája alatt

Településünk történéseit figyelemmel kísérők láthatják, hogy fejlesztésekben, fejlődésben nem volt hiány községünkben az idei évben sem. Így karácsony közeledtével szeretnénk beszámolni azokról a pályázatokról, fejlesztésekről melyekre méltán mondhatjuk, hogy karácsonyi ajándék lett településünk lakosságának. Legfontosabbak talán a közutak terén elnyert pályázatoknak köszönhető útfelújítások, melyek nem csak az ott lakók komfortérzetét javítja, de a falunkba látogató vendégek is érzékelhetik hatását. Szinte egy időben készült el az Attila utca, Honvéd utca és Mező utca bevezető szakaszának az aszfaltozása. Az Attila utca útburkolatának helyreállítása során 270 méter hosszúságban készült el a teljes útalap csere valamint az új aszfaltszőnyeg. A felújított szakasz mindkét oldalán útszegélykő került elhelyezésre. Csupán egy nappal később 2017. december 15-én, már a Honvéd utca lakói is új aszfaltszőnyegen közlekedhettek. Itt a munkálatok során az aszfaltszőnyeg terítés 210 méter hosszúságban történt meg, 90 méter hosszúságban került új csapadékvíz elvezető árok kiépítésre (40 méteres szakaszon fedlappal fedve), 115 méter hosszúságban csapadékvíz elvezető szegély került kivitelezésre.

 

 

 

 

 

A Mező utca aszfaltburkolata 115 méter hosszúságban kapott új aszfaltszőnyeget, majd megtörtént a mart aszfalttal történő padkázás is. Terveink szerint a Damjanich utcában is örülhettek volna a Jézuska ajándékaként a helyreállítási munkálatoknak, azonban a nagy mennyiségű csapadék ellehetetlenítette a munkavégzést. Az útalap olyan mértékben átázott, amelyre nem lehet aszfaltszőnyeget fektetni. Ezért kivitelezővel és műszaki ellenőrrel egyetértésben azt a döntést hoztuk, hogy a megfelelő időjárási körülmények beálltáig a munkálatokat szüneteltetjük. Önkormányzatunk álláspontja, hogy a hamar munka helyett minőségi munka készüljön. Így az elmúlt hetek munkája eredményeként a Damjanich utcában "csak" 150 méter új ároknak és 170 méter új járdának örülhetünk. A további munkálatokra, talajcserére, aszfaltozásra jövőre kerül sor. A pályázatokon nyert útfelújítások mellett önerőből is igyekeztünk a belterületi utakat karbantartani, így az Árpád és Honvéd utcákat összekötő szakaszon valamint a Táncsics és Béke utcák kertvégében lévő szakaszon az utcavégeket összekötő földutak murvázására került sor. Ez a csapadékos időjárási körülmények során a közlekedést sokkal könnyebbé teszi az arra járók számára. Örömteli hírek, hogy a felújítási munkálatokban a következő esztendőben sem lesz hiány. Decemberi pályázati döntések eredményeképp előre örülhetünk annak a hírnek, hogy a Kistelepülési Pályázati Alap keretében benyújtott pályázatunkon elnyert támogatásból a Kossuth utca páratlan oldali szakaszán történő járda felújítása valósulhat meg 16 millió forintból. Régóta dédelgetett vágyunk a Hársfa utca 24. szám előtti ingatlantól, valamint az Akai utca 6 - 30 közötti ingatlanok előtti csapadékvíz elvezető rendszer kerül felújítása.  A Területi Operatív Program felhívására benyújtott "Súr település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése" című nyertes pályázatunk segítségével 85.000.000,- Ft-os támogatásból tudjuk megvalósítani a fejlesztést a Táncsics utca - Béke utca közötti levezető árkon keresztül a malomi kistóig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlapunkon már beszámoltunk a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységünk elismeréséről.  A  7 millió forint pénzjutalomból azóta megtörtént az eszközbeszerzés,  önkormányzatunk egy hétszemélyes  Fiat Ducato kisteherautóval lett gazdagabb. Településünk lakosságának igyekszünk minden módon segítséget nyújtani, így az idei évben önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium szociális tűzifa programjára, melynek keretében 100 m3 tűzifa támogatásban részesültünk. A támogatás a fa vásárlására vonatkozik, az erdőből történő beszállítás, valamint a támogatott ingatlanára történő kiszállítás az önkormányzat feladata és egyben az önkormányzat költségvetését terheli. A képviselő-testület döntése értelmében 74 háztartás számára kerül kiosztásra a támogatás, melynek kiszállítása folyamatosan történik.

 

 

 

 

Bízunk benne, hogy az új esztendőben is hasonló sikerekről számolhatunk majd be a községünk életét figyelemmel kísérők számára. Addig is kívánunk mindenkinek békés, boldog ünnepeket és eredményekben, sikerekben gazdag boldog új évet!

>> Címlap Hírek Fejlesztések községünk karácsonyfája alatt