Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Babaköszöntő

A Családok éve remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy önkormányzatunk - hagyományteremtő szándékkal -megrendezze az első babaköszöntő ünnepségét azoknak a családoknak, akiket egy éven belül gyermekáldás ért. A 2018-as esztendőben 11 olyan újszülött látta meg a napvilágot, kik súri lakcímmel rendelkeznek. Őket és családjukat köszöntötte Kadlecsik Gyöngyi jegyzőasszony és Sógorka Miklós polgármester. A köszöntőt követően átadták az önkormányzat ajándékát, egy ajándékutalványt, majd az óvodások és az iskolások kedveskedtek a vendégeknek egy-egy műsorral. Polgármester úr köszöntőjében elmondta, hogy minden családnak fantasztikus ajándék egy újszülött érkezése, hiszen ők jelentik a jövőt. A gyermek nem csak a szülők génjeit, nevét viszik tovább, hanem ők adnak arra lehetőséget, hogy a tudásunkat és tapasztalatainkat tovább adhassuk, s végső soron ők jelentik a biztosítékot arra, hogy a szülők, nagyszülők nem fognak nyomtalanul eltűnni. 
Minden kisbaba rögtön a család kedvence lesz, s ahogy a család életében, úgy a településünk életében is a legfontosabb és legszebb esemény egy újszülött érkezése. Azért örülünk az érkezésüknek, mert nap, mint nap nekik is építjük, szépítjük lakóhelyünket, Súr települést. Különösen fontos, hogy minél több gyermek szülessen meg és vihesse tovább a hagyományok és a kultúra ápolása mellet a család és a település örökségeit is.Az újszülötteknek kívánjuk, hogy nőjenek fel boldog családi környezetben, legyen életük gondtalan és hosszú. Ahogy a köszöntő beszédben is elhangzott: „Jó lenne, ha felnőttként minél többen Súron maradnátok, de bárhová is sodorjon Benneteket az élet, soha ne felejtsék el, hogy a bölcsőtök Súron ringott. Legyetek rá büszkék, s mindig szeretettel gondoljatok szűkebb kis hazátokra, Súrra és annak lakosaira”.

 

 

 

 

 

>> Címlap Hírek Babaköszöntő