Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Nyárváró - tavaszbúcsúztató

Mozgalmas pénteki nappal búcsúztatták a súriak a májust. Május 31-én került sor az óvodai évzáró-és ballagási ünnepélyre, ahol 16 nagycsoportos gyermek búcsúzott el az óvodától, társaiktól és nevelőiktől. Kedves műsoruk, hol könnyet, hol mosolyt csalt a nézők szemébe és valószínű ők sem tudták, örülnek, hogy vége az óvodás éveknek és már „igazi kisiskolások” lesznek szeptembertől, vagy kicsit szomorkodnak, tartva a rájuk váró ismeretlentől. Egy biztos, amilyen szeretettel búcsúztatták őket kisebb társaik, olyan szeretettel várják őket az iskolában a jövendő diáktársak is!

A nagy idő elérkezett,
búcsúznak a hatévesek,
búcsúznak az óvodától,
mint fészkétől fecsketábor.

Köszönjük a gondviselést,
gondviselést, felnevelést.
Elindulunk, nem időzünk,
de fészkünkre visszanézünk.

 

Még alig ürült ki a Szabadság tér az évzárót követően, hamarosan újra szállingózni kezdtek az emberek és hat órára szépen össze is gyűltek a májusfa kidöntésére. Nagyon „ügyesen” dőlt a fa, az állításkor rákötött pezsgő, bár nagyot koppant a térkövön, de nem törött el, így a jelenlevők belekóstolhattak a májusfán érlelt italba. A májusfaállításhoz és döntéshez – mint sok kedves, régi népszokáshoz-, hozzá tartozik a tánc, mulatozás. Így volt ez nálunk Súron is: Szabó Tibor tanár úr és Benis Ilona tanárnő vezetésével mini táncház kerekedett a kidöntött májusfa körül.  A táncot követően az április végén meghirdetett májusfa állító verseny díjátadására került sor: Sulák Viktória és Sógorka Dorottya egy –egy Tihanyi Apátságba szóló két személyes belépőjeggyel, valamint a Tihanyi Apátsági Cukrászdába szóló kóstolójeggyel lett gazdagabb, míg Kéri Bernadett és Nádudvari Flóra a Zirci Arborétumba látogathat el családjával, majd a Pepe cukrászdába költheti el az ajándék sütijegyet.

A késő délután folytatásaként kedves gesztusra került sor: Iva Eršilová és Vítek Rózsi asszony a Turista-érem kibocsájtóinak képviseltében felavatta a településünkről készült Turista érmeket. A három érem (328 sz. Életfa; 329. sz. a Lombkorona-sétány; 330 sz. „Súr Magyarország legszebb fekvésű települése” látképpel ellátott) már a gyűjtők rendelkezésére áll az árusító helyeken.

A nap zárását akár „előnyári esti koncert” elnevezéssel is illethetnénk,  hét óra után ugyanis Kéri György skótdudás dudájának hangjai töltötték be a Szabadság teret. Hajóztunk a Titanic zenéjére, tapsoltunk a Queen együttes slágerére, és közösen énekeltük, hogy „ Ó gondolj, gondolj néha rám”. A zene mellett sok érdekességet megtudhattunk a skót népszokásokról, Skócia történelméről, és az sem titok többé, mi van a skótok szoknyája alatt.

 

 

 

 

 

 

A májuszáró programmal nem csak a tavaszt búcsúztattuk, hanem kedvet szerettünk volna csinálni a nyári programokhoz is, melyek közül először a falunapra várjuk sok szeretettel településünk lakosságát és az idelátogatókat június 15-én a Rendezvénytérre.

>> Címlap Hírek Nyárváró - tavaszbúcsúztató