Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Új fogorvosi készülék érkezett a fogorvosi rendelőbe

A lakosság egészségügyi alapellátásának biztosítása az önkormányzat feladatai közé tartozik. Hogy ezt a feladatot is színvonalasan, a lakosság megelégedésére biztosítani tudjuk, döntött úgy a képviselő testület, hogy a Damjanich utcai rendelőt megszüntetve a település központjába alakítja ki az új rendelőt. Az idősek nappali ellátását szolgáló épület átalakítását követően egy tágas, világos váróteremmel rendelkező és fenntartási költségeit tekintve gazdaságos épület várja a betegeket egészségügyi problémáik intézésében.

A fogorvosi rendelés zavartalan ellátásában az utóbbi időben a fogászati egységkészülék meghibásodása jelentett több alkalommal gondot. A több mint 15 éves műszer javítása egyre több alkalommal vált szükségessé, amely nem várt anyagi terheket jelentett az önkormányzatnak, ezen kívül a javítása is nehéz feladat elé állította a szervizelő céget, mert ennek a készüléknek a gyártását már évek óta nem végzik, így alkatrész hiánnyal is szembesülnünk kellett. A szükség törvény bont alapon a készüléket sikerült többé-kevésbé üzemképessé tenni, de sajnos az is előfordult, hogy rendelés alatt történt a meghibásodása, így fájós foggal kellet a beteget hazaküldeni.
Fogorvosi rendelőintézetünk Aka, Ácsteszér és Csatka lakosságát is ellátja, így a körzethez tartozó települések képviselő-testületei egy új készülék beszerzéséhez lélekszámarányos támogatásukról biztosítottak. A közel 3 M Ft-ba kerülő fogorvosi egységkészülék 2013. szeptember 24-én került telepítésre és átadásra.

>> Címlap Hírek Új fogorvosi készülék érkezett a fogorvosi rendelőbe