Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Szent Mihály napi hétvége

Szeptember 28.-án az őszi munkálatok méltó lezárásaként nagyszabású szüreti mulatság részesei lehettünk. Kora reggeltől jó hangulatban díszítették a szervezők a Szabadság teret, szőlőlevelekkel körbefonva sátrakat, színpadot. Készülő gulyás illata szállt a levegőben, a nap hétágra sütött, tehát minden ideális volt a készülő ünnephez. Délben már gyülekeztek a helyi és környékbeli lovasok, szekerek. A rendezvény kezdeteképp Sógorka Miklós polgármester úr átadta erre a délutánra a falu irányítását a kisbírónak, aki a felvonulásra, majd az azt követő mulatozásra hívta a vendégeket. 

. Ezt követően a Rédei mazsorettek pörgették pálcájukat és a kedélyeket. Színvonalas műsorukat nem csak a Szabadság téren, hanem a megállóknál is élvezhették a nézelődők. A menet hangos kurjongatások közepette járta be a falut, megállva az Akai utcában, a Sógorka vendéglőnél, Fikner kocsmánál és a Kokas tanyán. Ezeken a helyeken a nemzetiszín szalaggal átfont kalácsokért cserébe étellel-itallal kínálták a vendéglátók a felvonulókat. A központban ezalatt borkóstolóra és a színpadi műsorokra készülődtek elő. Helyi gazdák borai sorakoztak a kancsókban, s a borkóstoló asztalnál bárki ihatott belőlük. A délutáni programokat az óvodások kezdték kedves műsorukkal, majd a második osztályosok előadását élvezhették a nézők. A Kaiser Kapelle együttes már rendszeres vendége a szüreti programnak, és idén is sikerült megalapozniuk a szüret hangulatát. A délután egyik fénypontjaként került sor a Nemzeti Vágtán településünket képviselő csapat köszöntésére. A falu lakossága nevében átadott gravírozott emlékplakettel fejeztük ki hálánkat és szeretetünket Deres gazdájának, zsokéjának és a csapatvezetőnek egyaránt. Addigra már megtelt a tér, a kisebbek lovagoltak, szekerekkel sétakocsikázhattak a faluban. Sztárfellépőink a Magic of music műdora alatt együtt tapsolt és énekelt a falu apraja-nagyja. A bátrabbak vígan ropták, s példájukon felbuzdulva egyre többen csatlakoztak hozzájuk. A nap utcabállal, igazi mulatós zenével zárult. A hétvége azonban itt még nem ért véget. Településünk csatlakozott az Itthon vagy-Magyarország szeretlek rendezvénysorozathoz, melynek keretében vasárnap este fél tízkor az országosan összehangolt máglyagyújtás keretében a Kokas tanyán is fellobbant Szent Mihály őrtüze. Ezzel a programmal zárult Súron szeptember utolsó hétvégéje.

 

>> Címlap Hírek Szent Mihály napi hétvége