Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Egy táj, egy múlt, egy hagyomány

Egy település olyan jövőt érdemel, ahogyan megbecsüli múltját

A múlt az, amire építkezni lehet, amiből tanulni kell!

Ezekkel a szavakkal köszöntötte Sógorka Miklós polgármester úr az "Egy táj, egy múlt, egy hagyomány - Egy bakonyalji település: Súr" című kiállítás megnyitóján megjelenteket. A  Kuny Domokos Múzeum időszaki kiállításán köszöntőt mondott Schmidtmayer Richard múzeum igazgatóhelyettese is. A tárlatot A. Pál Gabriella etnográfus nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a kiállítás  a természet és a kultúra egészét hivatott bemutatni. A mozaikként felépülő bemutatón helyt kap a természet és a kultúra egésze, emberi aspektusok, hitvilág és gondolatok egyaránt. Gyönyörű fotók mutatják be településünket, láthatók a 2010 nyarán feltárt hamvasztásos sírból előkerült őskori edénymaradványok, makettek segítik elképzelni a XX. század eleji parasztházat, vagy az egykori pogánysáncon álló "motte"-t.

A kiállítás vándorkiállítás, településünkön is megtekinthető lesz december elejétől. Így megvalósul az értékek, tudás megismertetése  a helyi közösséggel, hisz ez saját örökségünk,mely segít a alkosság identitásának erősítésében, növeli az otthonunk iránti elkötelezettséget.

>> Címlap Hírek Egy táj, egy múlt, egy hagyomány