Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Lakossági tájékoztató a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesülők részére nyújtandó támogatásról

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gázfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások részére nyújtandó egyszeri támogatás átvételéről az alábbi tájékoztatást adom:

A Kormány 1602/2018. (XI.27.) Korm. határozata rendelkezik arról, hogy ezen támogatást természetben kell biztosítani az érintetteknek.

Önkormányzatunkhoz – 2018. október 15. napjáig – érkezett igények közül az összes, 77 igény továbbításra került a Magyar Államkincstár felé.

A hivatkozott Korm. határozatnak megfelelően a támogatás biztosításáról szóló Támogató Okirat és a támogatás összege is megérkezett Önkormányzatunkhoz.

A Támogató Okirat értelmében a támogatási feltételek az alábbiak:

  1. csak a 2018. október 15-ig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek támogatásban
  2. a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli
  3. az Önkormányzat a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezettel, szervezetekkel szerződést köt, melyben rögzíteni kell, hogy a tüzelőanyag átvételét az érintett háztartásoknak legkésőbb 2019. december 15-ig biztosítja a gazdálkodó szervezet
  4. az Önkormányzat a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-ig teljesíti vállalkozó részére
  5. Önkormányzat jelzi, és jogosult tudomásul veszi, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült.

Fentiek alapján Önkormányzatunk a lakosság számára minél kedvezőbb és praktikusabb átvételi lehetőségek biztosítása végett az alábbi vállalkozásokkal kötött szerződést:

  • Tűzifát igénylők esetében Gansperger Zoltán egyéni vállalkozóval (Súr, Rákóczi utca 28.)
  • Probán-bután palackos gázt igénylők esetében Prímaenergia Zrt-vel.

A tüzelőanyagok átvételére jogosító, önkormányzatunk által kiállított utalványt (amely kizárólag a fenti vállalkozásoknál váltható be) a kérelmet benyújtó személy 2019. február 13-tól átveheti a polgármesteri hivatal épületében.

Összegezve tájékoztatom Önöket, hogy a téli rezsicsökkentés keretében nyújtandó 12.000,- Ft összegű támogatás nem pénzbeli, azt a fentiek értelmében természetben kell kiadni a jogosultak részére, továbbá fontos, hogy a tüzelőanyag elszállítását a jogosultaknak kell megoldania, annak fedezetére a támogatás nem használható fel.

Súr, 2019. február 9.

Sógorka Miklós

polgármester

>> Címlap Hírek Felhívások, tájékoztatások Lakossági tájékoztató a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesülők részére nyújtandó támogatásról