Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Tájékoztatás ebösszeírásról

TÁJÉKOZTATÓ EBÖSSZEÍRÁSRÓL
 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése értelmében 3 évente ebösszeírást kell végezni. Községükben ebösszeírás 2020-ban volt, ezért Súr Község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel 2023. szeptember 20-tól 2023. október 13-ig terjedő időszakban Súr község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot ún. „Ebösszeíró adatlap”-ot kell kitölteni. A tájékoztatáshoz csatolt ebösszeíró adatlap kitöltéséhez az oltási könyvben szereplő adatok nyújtanak segítséget.

Egynél több eb tartása esetén további ebösszeíró adatlap beszerezhető:

  • Súr, Községháza (2889 Súr, Szabadság tér 1.) „
  • vagy letölthető az alábbi linkre kattintva: Ebösszeíró adatlap 2023

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

  • Postai úton a Bakonyszombathelyi Közös Önkormányzati Hivatal Súri Kirendeltsége, 2889 Súr, Szabadság tér 1. címre történő megküldés útján.
  • Személyesen a Községháza épület főbejáratánál elhelyezett gyűjtőládába helyezéssel.
  • A kitöltött, aláírt kérdőívet beszkennelve, vagy fotózva az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.címre történő küldéssel.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. október 13.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy - a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak mikrochippel megjelölve tartható.

Kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott ezen kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a mikrochippel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírás során mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő ebeket, valamint a korábbi ebösszeírások alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb tulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát az önkormányzat ellenőrizni fogja!

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatok védelméről és kíméléséről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 43. § (1b) pontja, valamint az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. mellékletének d) pontjában foglaltak értelmében 150.000 Ft.

 Együttműködésüket köszönöm!

Súr, 2023. szeptember 20.

Tisztelettel: 


Sógorka Miklós

  polgármester

>> Címlap Hírek Felhívások, tájékoztatások Tájékoztatás ebösszeírásról