Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Óvoda

                                        Súri Szivárvány Óvoda

Cím: 2889 Súr, Szabadság tér 1.

e- mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel.: 34/483-489

Az intézmény dolgozói:

Pékné Zsemberi Mónika -intézményvezető

Bolgár Hajnalka - óvodapedagógus

Szántó Renáta – óvodapedagógus

Tóth Ágnes - óvodapedagógus

Janás Ferencné - dajka

Menyhártné Pék Anita - dajka

Vinczéné Sógorka Andrea - dajka

         Mottónk:

„Tekintsd úgy az embert, mint egy felmérhetetlen értékű kincsekkel teli bányát.Egyedül csakis a nevelés képes arra, hogy feltáruljanak a kincsei, s hogy azok az emberiség javára váljanak”/Bahá ’u’lláh/

A Súri Szivárvány Óvoda a település központjában helyezkedik el. Az épület 1971-ben épült óvodának. Az évek során kisebb javításokra, munkálatokra került sor, az intézményünk mai arculatát a 2009-es felújítás során nyerte el. Az épülethez tartozik egy fákkal, tujákkal szegélyezett füves udvar, melyen, homokozó és rugós játékok várják a gyermekeket.

Óvodánk fenntartója Súr Község Önkormányzata. Intézményünk alaptevékenysége az óvodai nevelés ellátása.

Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására. Minden évben megünnepeljük a vallási, nemzeti és évszakokhoz kapcsolódó ünnepeket, eseményeket. Intézményünk részt vesz a falu életében, a község rendezvényein jelen vannak, szerepelnek óvodásaink.

 Intézményünkben a tevékenység központú pedagógiai program alapján foglalkozunk a gyermekekkel.  A tevékenységek során törekszünk a komplexitásra, arra, hogy a gyermek minél több érzékszervén keresztül szerezze meg ismereteit. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében óvodai nevelésünk a sokszínűségre és a szakmai megújulásra törekszik. Célunk, hogy gyermekeink megtanuljanak eligazodni környezetükben, képesek legyenek a kooperációra és a kommunikációra, valamint sajátítsák el a megfelelő magatartásformákat. Közös célunk, hogy a szülőkkel együttműködve a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk az óvodás korú kisgyermekek érzelmi biztonságának megteremtéséhez, felhőtlen, örömteli gyermekkoruk megóvásához, képességeik kibontakoztatásához.

Az óvoda dokumentumai az alábbi linken tekinthetők meg: Házirend, Pedagógiai program, Szmsz