Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Lombkorona-sétány és erdei pihenőpark

2017.augusztus 19-én került sor a súri Urasági szőlőben készült Lombkoronasétány ünnepélyes átadására.  A beruházás a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási programjának keretében valósult meg, amelynek révén településünk 14.848.000.- Ft támogatásban részesült. Természetesen ez nem a sétány „bekerülési” költsége, ez magába foglalja 11 fő foglalkoztatását 2017. február – november időszakban, valamint a lombkoronasétány kivitelezését; 9 túraútvonal kialakítását közel 70 km. hosszan; információs táblák elhelyezését; a szőlőhegyi magaslati ponton elkészülő pihenőhely kialakítását; a Görbe-dűlő aljában lévő gémeskút felújítását – egyszóval településünk turisztikai vonzerejének erősítését. A lombok között átívelő sétány közel 80 méter hosszan húzódik a fák között, az 5-6 méteres magasságból csodálatos panorámát biztosít a Bakony lankáira. A biztonsági szabályokat betartva védőfelszerelés nélkül sétálhatnak végig a látogatók a fák koronái között, hisz mindkét oldalon biztonsági háló védi a két-két pihenőhely közötti palánkon sétálókat. Az idő kellemes eltöltését biztosítja a gyermekek számára kialkított drótkötél-csúszda, melyről három nehézségi ponton csúszhatnak le a bátrabbak, valamint játszóház, padok, asztalok is várják az ide látogató turistákat. Az erdei pihenőpark látogatása, használata ingyenes mindenki számára, azonban kérjük, ne feledkezzenek meg a látványosság elsődleges céljáról: pihenőparkként használják azt, ne pedig kalandparkként!

A lombkoronasétányról nyíló kilátásról ízelítőt kaphat az alábbi videó megtekintésével: Panoráma Súr újabb büszkeségéről.

A sétány ünnepélyes átadásán készült felvételt az alábbi linken érheti el: Lombkorona-sétány átadása

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Címlap Lombkorona-sétány és erdei pihenőpark