Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Magyarország legszebb fekvésű települése cím

„Ez a játék, amelyben az ország kis települései bemutatkozási lehetőséget kaptak,számunkra nem szólt másról, mint a közösség erejének megmutatásáról.  A játék vele járója, hogy legyen győztes, s mi nem csak egy címet nyertünk… ez a verseny a helyi- és az elszármazott lakosság számára az összetartozás, a közösséghez tartozás érzését erősítette, mely mindennél többet ér. Mi összefogtunk, ezért nyerhetett Súr””

Sosem kell bizonygatni, hogy Magyarország mennyire gyönyörű, de az, hogy Súr hivatalosan is Magyarország legszebb fekvésű települése az csak 2016. október 13-tól került a köztudatba.

2016. szeptember 25-én indult útjára az a szavazás melyben Magyarország legszebb fekvésű falvát kereste az Origó hírportál. A szavazás két részből állt, az első fordulóban minden megyéből 3-3 település vett részt, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak, melyeket a megyei közgyűlések elnökei, turisztikai szakemberei javasoltak.  Komárom-Esztergom megyét Súr mellett Dömös és Héreg képviselte. Súr és Dömös szinte fej-fej mellett haladt a szavazás első napjaiban, de a lelkes szavazóknak köszönhetően 2016. szeptember 30-án az első forduló lezárásakor Súr 16.491 szavazattal megnyerte a versenyt és így képviselhette Komárom-Esztergom megyét az országos megmérettetésen. Az első fordulóból továbbjutott 19 megyei győztes falu összecsapása október 9-én kezdődött meg. Ekkor már a szavazók arról döntöttek, hogy melyik lesz Magyarország legszebb fekvésű faluja. A második forduló is rendkívül nagy érdeklődést váltott ki, izzott az internet, szavazó bulit szerveztünk, az „asszonyok nem főztek, a férfiak nem vágtak fát”, mindenki egy célért küzdött, hogy megnyerjük azt a címet, mely szerintünk minket, a mi településünket illeti. A verseny összehozta a régi barátokat, ismerősök lettek az ismeretlenekből, elszármazottak, helyiek együtt küzdöttek és adták a szavazatokat lankadatlanul. Nem csak hazánkból, de külföldről is érkeztek a voksok, hisz aki egyszer már megfordult nálunk, az tudta, hogy miért adja Súrra a voksát. 2016. október 13-án déli 12 órakor a szavazást lezárták és hamarosan nyilvánossá vált az eredmény is mi szerint: „a játékot  a Komárom-Esztergom megyei Súr nyerte meg, megelőzve a Bács-Kiskun megyei Császártöltést és a Baranya megyei Fekedet”.

Az Origo játéka óriási visszhangot váltott ki, a hazai sajtó mellett idegen nyelvű weboldalak is foglalkoztak a megmérettetéssel.

Fotógalériánkban felidézzük a játék legérdekesebb és legmeghatóbb pillanatait.

Az Origó hírportál légi videófelvétele Magyarország legszebb fekvésű településéről

Az OzoneNetwork televíziós csatorna műsorajánlója

Az OzoneNetwork televíziós csatorna  Magyarországi utazások című műsorának adása a "legszebb fekvésű falvakról"

Cikkek, melyek a versenyről szólnak:

Súr a legszebb fekvésű magyar falu (cikk a Kisalföld című napilapban)

Most már hivatalos: ez Magyarország legszebb faluja! (cikk a 24 óra című napilapban)

Daily News Hungary - beszámolója

Miért annyira megkapó Súr (Cikk a Szabadföld című újságban)

Az Origó hírportál cikkeiből:

Film készült Magyarország legszebb fekvésű településeiről

Játékunk alatt alig főztek a súri asszonyok

Híres lett az Origo legszebb faluja

Olvasóink megválasztották a legszebb fekvésű falut

Melyik lesz a legszebb fekvésű magyar falu?

Megvannak megyénként a legszebb fekvésű falvak

Keressük Magyarország legszebb fekvésű falvát

Magyarország legszebb fekvésű települése:

 

 

 

 

>> Címlap Magyarország legszebb fekvésű települése cím