Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Súri Arany János Általános Iskoláért Alapítvány

Működésének kezdete: 1992

Elnök: Molnár István

Adószám:19150880-1-11

1992. február 24-én négy öregdiák levélben fordult volt diáktársaihoz, kérve őket tervük segítésében Alapítvány létrehozását tervezték, melynek elsődleges célja egy tornaterem felépítése lett volna. Tornaterem külön épületben azóta sem működik Súron, de az alapítvány megszületett, s ha más célokkal is, de aktívan dolgozik. Az alapító öregdiákok meghatározták a kuratóriumi tagságot, miszerint annak elnöke örökösen az iskola igazgatója, tagjai pedig az alapítványt indító személyek mellett két tanár,és a mindenkori szülői munkaközösség elnöke. Ezzel a tagsággal biztosítva lett, hogy az alapítvány egyaránt szolgálja a pedagógusok, szülők és diákok érdekeit. Az alapító okiratban a szervezet célja a következőképp került rögzítésre: ”az alapítvány olyan akciók támogatásához nyújtson segítséget, melyek eredményei oktatásunk színvonalának emelkedésében, a diákélet színesebbé tételében megjelenik. 1997-ben az alapítvány célja bírósági engedélyezéssel az „iskola számítógépes állományának kialakítása és felszerelése”, majd 1998-ban újabb kérelemre a „helyi tantervben meghatározott tanulmányi kirándulások támogatása, testi fejlődést elősegítő úszásoktatás szervezése” címszóval egészült ki. A számítógépes fejlesztést bár megkezdték, de pályázatok útján sikerült az intézménynek a projektet befejezni, így jelenlétük inkább a kirándulások, és úszásoktatás szervezésében lett meghatározó. Támogatják az úszni járó csoportok útiköltségét, és osztálykirándulás támogatásában is minden osztály részesül. Az alapítvány emellett támogatja a tantervvel összefüggő kirándulások szervezését is. Így jutottak el a település diákjai Birkenauba, Pozsonyba, a Bős-nagymarosi vízlépcsőhöz, Bécsbe, és hazánk híres tájaira is. Minden második évben erdélyi körútra mehetnek a diákok, szintén alapítványi hozzájárulással.

Az Alapítvány a súri Általános Iskoláért olyan civil szervezet, mely oktatással összefüggő tevékenységet támogat, testületének összetételében is az intézménnyel szemben elkötelezett személyek vannak jelen. Szolgáltatása nélkülözhetetlen az iskola, s tágabb értelemben a község számára. Ebben az esetben az intézmény és a szervezet egymásra van utalva, az alapítvány léte csak addig tart, míg az intézményé. Nem tudni meddig fog az általános iskola működni a településen, de az alapítvány addig is fáradhatatlanul dolgozik a falu diákjaiért. 

 

>> Címlap Súri Arany János Általános Iskoláért Alapítvány