Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Szabadidős lehetőségek

Az aktív pihenést kedveli, vagy szívesebben üldögél a tóparton kapásra várva? Szeret a természetben egy kiadós séta során feltöltődni, vagy inkább vadat űzne a Bakony erdejében? Kerékpározni szeret vagy a téli sportoknak hódol? Településünkön és környékén egy percig sem kell unatkoznia, egyaránt pihenhet vagy túrázhat szabadidejében.

Ajánlataink:

Suhanás mountaincarttal:

A montaincart egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben a szánkózás élményében részesülhessünk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs. A kiváló minőségű és egyedi tervezésű ultrabiztonságos, élvezetes eszköz már 12 éves (135 cm felett) kortól 99 éves korig használható, minden korosztálynak egyedi meglepetéseket tartogat, 12 éves kor alatt pedig ölben tudják a szülők vinni a gyerekeket.Három kerék, ülve száguldás, csak fék, semmi pedál, végig lejtőn. A fékek nem egyszerre működnek, hanem külön a balt és külön a jobbot tudjuk használni, ezért a farolások tárháza kifogyhatatlan variációs lehetőségeket tartogat számunkra.Több ajánlott pálya mellett a kijelölt túraútvonalakon vagy egyéni útvonalakon is hatalmas élvezetet nyújt a suhanás mindenki számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horgászat a súri tónál:

A horgászati láz egy valós betegség és csak vízzel, friss és tiszta levegővel gyógyítható. –mondta Theodore Gordon.  Ezeket a „gyógyszereket” mind megtalálhatják a sport szerelmesei a településünk külterületén található tónál, mely gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt megközelíthető. A tó vízfelületének nagysága teljes vízállás mellett eléri a 8 hektárt. A gondozott, füves tóparton esőbeállók, bográcsozási lehetőség, padok, vízre nyúló stégek várják a horgászat szerelmeseit.  A tó körül kiépített térvilágításnak köszönhetően az éjszakai horgászat utolérhetetlen élményével is gazdagodhatnak az idelátogatók. A halállomány nagy részét a ponty adja, de mellette szép számmal van jelen keszeg, kárász, nagytestű amur, valamint a ragadozó halak közül a csuka és süllő. Az átlagon felüli haltelepítések biztosítják a „horgászszerencsét” kezdők számára is.

Felvilágosítás: Sógorka Ottó Súr, Petőfi u.9. Telefon: +36-30-3758612 Fontosabb adatok ide kattintva érhetők el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirándulás, vadászat a környékbeli erdőkben:

A községet több kiépített túraútvonal is érinti, de lehetőség van önálló túrázásra is a karbantartott, tisztított erdei utaknak köszönhetően. A Bakony hajdan betyárokat bújtató erdejében hatalmas bükkfák és tölgyfák nyújtanak árnyat a kirándulóknak, de mellettük megtalálható a cser és a fenyő is. A településtől rövid erdei úton eljuthatnak a túrázók a vadászházhoz, mely kiválóan alkalmas megpihenésre. Az erdei séta során könnyen megtörténik a nagy találkozás: egy-egy róka, szarvas, őz merészkedik elő a sűrűből, de a vaddisznók is gyakran feltűnnek, főleg az őszi időszakban. Összefüggő erdőnkben gyakori a holló, szajkó, ölyv, de átvonulóban már fekete gólyát, réti sast is láthattak a kirándulók. Természetesen nem csak sétálni, kirándulni lehet a súri erdőben, hanem vadászati lehetőség is várja a sport kedvelőit.

Felvilágosítás a vadászati lehetőségről: Csatka Környéki Földtulajdonosok Vadászati Közössége Kovács János, telefon. +3630/959944                                      

Felvilágosítás a vadászház használatáról, bérléséről: Somogyi Béla telefon:20/201-6049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csodálatos kilátás hódolóinak:

Aki a kilátásban szeret gyönyörködni, ő sem marad élmény nélkül Súron. A falu közepén az Akai utcából rövid séta alatt elérhetnek az. „Urasági szőlőbe” A villanyosított telkeken szebbnél szebb pincéket, gondozott szőlősorokat látni, a szerencsés túrázók még barátságos borosgazdával is találkozhatnak, aki szívesen kínálja a megfáradt turistákat hazai terméssel. A szőlőből belátni az egész falut, sőt szép időben még a szomszéd megye tornyai is feltűnnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végtelen és a téli sportok szerelmeseinek:

A Csatkai utcából vezet aszfaltozott út és túra út a Szőlőhegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a településre. Az évszaknak megfelelő színárnyalatok tucatját emelik ki a kimagasló dombok és erdők, vadak és madarak tűnnek fel a kirándulók szeme előtt, legelő birkanyáj bégetése töri meg a csendet.  Itt található Súr szánkó-és sípályája is, mely 300 méter hosszú, kezdőknek  is ideális terep, de a pálya adottságai kiváló bemelegítésre adnak lehetőséget komolyabb sítúrák előtt is. Ha valaki nem szeretné a sípályát igénybe venni, a szőlőhegyi dombokon szinte mindenhol van lehetőség szánkózásra. A friss levegő, a csodás táj feltölti testünket és lelkünket egyaránt.

Információk a síelési lehetőségekről: Polgármesteri Hivatal 0634/375-033

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek:

Súron nem csak a horgászat és a téli sportok kedvelői találják meg a számításukat. A séták, túrázások mellett lehetőség van kerékpározásra, a műfüves sportpálya használatára, illetve az iskola udvarán található teniszpálya, kosárlabda és kézilabda pálya használatára is. Az igényt előzetesen a Polgármesteri Hivatalban (34/375-033) kell jelezni, ahol a kulcsot is megkapják az érdeklődők, amennyiben a csoportban legalább egy fő 18 év feletti személy található.

 

 

 

 

 

 

 

Kisgyermekkel érkezik?

Gyermekes családoknak ajánljuk a 2009-ben épült játszóteret és a mellette meghúzódó gesztenyefasort, melynek több száz éves fái minden évszakban más-más élményt nyújtanak. Hol hófehér virágerdőben lehet gyönyörködni, hol gesztenyét gyűjteni melyekből figurákat faraghatunk az apróságoknak.

 

 

 

 

 

 

Szintén kiváló kikapcsolódási lehetőség családoknak, baráti társaságoknak a Csatkai utcában kialakított Rendezvénytér-és Szabadidőpark, mely nemcsak a helyi rendezvények helyszíne, hanem olyan közösségi tér is, melyen a játszótér mellett kültéri ping-pong asztalok, fitneszeszközök, aszfaltos teniszpálya (lábtenisz, röplabda és egyéb kispályás labdajátékokra alkalma) mely télen korcsolyapályává alakítható és füves pálya egyaránt megtalálható. A kandeláberes térvilágításnak köszönhetően még sötétedéskor is nyitott kapuk várják az ide látogatókat.

 

 

 

 

 

 

A település látnivalóiról bővebben ide kattintva tájékozódhat, ha pedig a környék nevezetességeire kíváncsi, kattintson ide. Ha túrázni szeretne, a túraútvonalakról itt tájékozódhat.

Amennyiben települési rendezvényeinken szeretne résztvenni, az eseménynaptár menüpont alatt tájékozódhat azok időpontjáról, vagy kedvcsinálóként megnézheti a képgalériában található fotókat, melyek azok hangulatát tükrözik.

>> Címlap Turizmus Szabadidős lehetőségek