Üdvözöljük Súr Község hivatalos honlapján

 

Üdvözöljük Súr község honlapján!

 


 

Magyar (HU) / English (EN) / Deutsch (DE)

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Örömmel és tisztelettel köszöntöm Súr község Önkormányzatának Képviselő-testülete és polgárai nevében településünk honlapján.
Bővebben...

Turista érem

A turista érmék szülőhazája a Cseh Köztársaság. Az első, fából faragott korongok 1997-ben látták meg a napvilágot. A Turista Érmék rendszere hosszú fejlődés során alakult ki. Kezdetben csak néhány Érem került a kiválasztott boltokba, ma már csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, melyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik.

A Turista Érem kerek, fából faragott, kiégetett korong. Kedves, ízléses emléktárgy, de több is annál: érem, amely azt bizonyítja, hogy Ön személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét.

A Turista Érméket kizárólag az adott idegenforgalmi látványosságnál lehet megvásárolni, máshol nem kaphatók.

A sorszámmal ellátott érmék megtalálhatók a termálfürdőkben, a nagyobb folyók, tavak mellett, a várak, kastélyok, múzeumok pénztáraiban, a történelmi városok információs központjaiban, a környezeti és épített emlékek, nemzeti parkok, látogatható barlangok, állatkertek és számos egyéb turisztikailag érdekes hely környékén.

A Turista Érmék az évente aktualizált térképpel karöltve nagyszerű kiindulópontot jelentenek az ország gyönyörű látnivalóinak felfedezéséhez. A Turista Érmék rendszere folyamatosan bővül.

A Turista Érmék rövid idő alatt rendkívül kedveltté váltak a kirándulók körében és számos európai országban megjelentek.

A Turista Érmékhez egy speciális gyűjtőjáték is kapcsolódik – erről bővebben a www.turista-erem.hu  honlapon olvashat.

A Turista Érmék valamennyi magyarországi értékesítőhelyen egységesen 800 Ft áron kaphatók.

A Turista Érem megnevezés és az érmék formája szerzői jogi védelmet élvez.

Súr település esetében 3 db érem került kiállításra, amelyek az Életfát, a Lombkorona-sétányt ábrázolják, míg a 3. éremre a „Magyarország legszebb fekvésű települése” cím birtokosaként Súr látképe került.

 

A turista érmék településünkön az alábbi helyeken vásárolhatóak meg:

"Betérő a Sógoromhoz" Vendéglő (Súr, Szabadság tér 2. Nyitva: minden nap 6:00-21:00)

Teleház (Súr, Petőfi u. 50. Nyitva: hétfőzől-péntekig 8:00-18:00)

Gazdabolt (Súr, Deák u. 3. Nyitva: hétfőtől-péntekig: 8:00-16:00; szombat: 8:30-10:30 )

>> Címlap Turizmus Turista érem